Reklama

Reklama

Oko 2

  • Hongkong Jian gui 2 (více)

Obsahy(1)

Joey se probere ze spánku po lécích, které ji byly dány po výplachu žaludku. Jen o vlas unikla smrti, během hlubokého spánku viděla kolem sebe duchy mrtvých lidí, kteří ji doprovázeli v jejich nejtemnějších minutách. Joey se rozhodne pro zcela nový život, kdy už nechce takovou zkušenost znovu zažít a zároveň se rozhodne ukončit svou epizodu se Samem. Avšak krátce po pro-puštění z nemocnice zjistí, že je těhotná. Nejen že je neustále ve stresu z myšlenky na potrat, ale také ji neustále trápí pocit, že ji sleduje tajemná postava. Jednou se však setkají tváří v tvář na vlakovém nástupišti... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu zde doslo k zmene zanru, coz samozrejme neni samo o sobe spatne, problem vsak je, ze byl film prezentovan jako horor, ovsem az na par ulekovych okamziku (mimochodem o dost slabsich nez v jednicce) s nim nema moc spolecneho. Tudiz na tomto poli Oko 2 selhava, jako samostatny a na jednicce nezavisly mysteriozni thriller by ale vubec nebyl spatny. Chtelo by to ale oprostit se od toho castecneho fusovani do hororu a snimek takto neoznacovat. Co se tyce formalnich prvku, opet vynika zvukova stranka. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Niekedy mávam pocit, že anglické titulky k ázijským filmom často zabíjajú polovicu významu dialógov, a ich český preklad zabíja polovicu druhú. Za druhé, opakujúce sa scény typu "S kým to mluvíte?", postavené len a len na tom, že hrdinka ducha vidí a nikto iný nie, sú síce otravné, no divák ich toleruje s tým, že ich berie ako "zoznamovanie" hrdinky so svojim "darom", ako akúsi predohru k duchárskemu peklu, ktoré sa ešte len rozbehne... a film zrazu skončí. Na druhej strane, párkrát dostanete príjemnú zimomriavkovú facku - a tým nemyslím obyčajné rýchle nájazdy kamery na ducha, podporené mohutným zvukovým doprovodom, ale predovšetkým tých pár vzácnych momentov, ktoré dokážu šokovať (príkladom za všetky je "Slečno, kolik je hodin?"). Ani jeden z nich sa však svojou intenzitou nevyrovná vrcholným okamihom prvého dielu (a že ich ten mal...), vďaka ktorým ma zalieval studený pot nielen počas sledovania filmu, ale aj rok po jeho zhliadnutí pri čítaní komentárov, ktoré mi konkrétne scény pripomenuli. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horrory z ázijskej produkcie už nie sú pre mňa tak exotické ako pred pár rokmi. Zvykol som si na ich štruktúru a preto už ma nedokážu tak podmanivo zaujať. Podivne napätá atmosféra, plíživá kamera, niekoľko podarených ľakačiek, šokové nazvučenie a des naháňajúce prízraky duchov. Tak je tomu aj v tomto snímku bratov Dannyho a Oxide Pongovcov. Ale niekedy rád začriem aj do týchto vôd horrorového subžánru. "Oko 2" mi prišlo celkom vhod. V žiadnom prípade ho však neodporúčam tehotným ženám. *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že Pangové dokázali přijít s něčím opravdu novým a způsob jejich reinkarnace byl hodně dobrý. Bohužel ani zde se jim nepodařilo vyvarovat nudných pasáží, které mě doslova ubíjely. Stejně jako v jedničce je první polovina horší, než ta druhá. Těch několik slabých pokusů o vylekání diváka na mě nemělo vůbec žádný účinek. Nicméně od scénky z nádraží šla jak samotná atmosféra, napětí i co se zajímavých situací týče kvalita filmu výrazně nahoru a já si ho začal konečně užívat. Nejvíce bych vyzdvihl opět hudební doprovod, který byl místy až mrazivý a herecký výkon Shu Qi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...dle mě je Oko II. psycho od začátku až do konce, ale... Bratři Pangovi nám podávají obdobný příběh jako v jedničce, opět je zde celá ta "duchovní" dimenze příběhu, která mi ale tentokrát přišla poněkud mdlá a špatně podaná a v některých okamžicích je příběh nechutný. Ne strašidelný nebo hutný, prostě opravdu zbytečně nechutný. Proto "jen" 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Singapuru, Thajsku (Bangkok) a Číně (Hong Kong). (GASTON73)

Reklama

Reklama