Svéráz národní politiky

(Rusko)

Peculiarities of the National Politics

Komedie

Rusko, 2003, 83 min

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $319,154(23.7.2010)

• viperblade

Vodka je bezpochyby skvělé pití, ale když režírujete film, tak ji pijte s rozumem, jinak by výsledek mohl skončit takhle. Dočkáme se sice některých vtipných scén, ale ten příběh je totálně… ujetý (a to je ještě mírný výraz). Zkrátka a dobře - pokud jsem dal Svérázu národního lovu v zimě za tři s tím, že jsem se sice smál, ale i nudil, tak tady musím logicky ubrat - tady jsem se smál mnohem míň. 40 %.(26.3.2011)

Já se při tomhle filmu zasmál vrchovatě, gemerál Ivolgin jde do politiky a to pěkně zostra, Kuzmič a spol. se postarají o předvolební kampaň, takže se můžete spolehnout, že bude veselo. Odrazí útoky mafiánů i tajné služby, inflitrací do vlastních řad. Je to skvělé zobrazení reality v Rusku byť s pořádným kusem nadsázky i nadhledem, některé scény z paměti rozhodně nevymizí.(17.12.2010)

General Ivolkin(Michalic) sa zaplietol do politiky.Jeho protikandidati:komunista,mafian a tajna policia sa snazia zistit na co prisiel Kuzmitch s tajomnym elixirom a ako chce pomoct Michalicovi v kampani.Vo filme sa strtavame aj s dalsimi znamimi postavami ako je Semyonov a lyova.4ta cast o skusenych alkoholikoch je o nieco slabsia ako lov v zime...ale stale sa je na com zasmiat a ked uz nie zasmiat tak aspon pousmiat.Davam slabe 3 hviezdicky(4.5.2007)

Nebolo to síce už také vtipné ako prvé dva diely, ale tie absurdné situácie a chemický rozbor zázračného elixíru, kde boli šťanky mi priniesol obrovský výbuch smiechu. Za 4 je to určite.(17.9.2011)

• darwin

Šílená rádoby-komedie s celou squadrou starých znamých lovců ze tří předchozích osobenností. Celý film je naprosto zbytečný a viditelně se snaží svézt na vlně úspěchu známé trilogie. Nejhorší je, že v této taškařici zásadně chybí vtip a to by se u komedií určitě stávat nemělo.(12.8.2011)

...a opět parta známých brachů, která ovšem tentokrát přesedlala mimo vodky i na vybraná vína a na Kuzmičův elixír. Jak vidím na obrazovce Michaliče nebo Kuzmiče, už mi to rve bránici - ani nemusí promluvit...a pointa je u tohoto filmu také pěkná. VOT PALÍTIKA !!!!(24.12.2011)

Lov v zimě se mi ještě líbil moc, ale zde, i přesto, že jsem se místy opravdu bavil to už šlo přeci jenom dolů. Jo a nebojte i přesto, že tam pijou tzv. "modrý elixír na potenci" vodka zde má stále své místo. (vždyť ta přeci vyřeší všechno!)(24.2.2010)

• PhillM.

To se s předchozími Svérázy nedá srovnat. Ultimátní glosátor generál se zde dostává do hlavní role a to filmu vůbec nesvědčí. Všeho je méně - humoru, nápadů a nakonec i té vodky. Snad jen počet laciných vtípků se skokově zvýšil. Tohle mi přijde jako pořádná kocovina po nádherně propitých flámech.(4.12.2011)

• jojo-Jozin

Už to není ono. První dva díly jsou bezkonkurenční. Už Svéráz národního lovu v zimě byl slabý, toto nepřímé pokračování v sestupné tendenci pokračuje.(26.12.2008)

Je to už o dosť slabšie ako lov a rybolov, navyše je to z moderného prostredia, čo mi trocha vadilo, avšak najhoršie na tom je že už nepijú ani vodku, ale nejakú modrú kvapalinu.(30.7.2007)