Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 036)

novoten 

všechny recenze uživatele

Z antické tragédie prokládané akcí Marvel sešel o pár schodů dolů. A zůstal stát v rozporuplném mezipatře. Pět let po více než rozpačitě přijaté Leeho vizi se není čemu divit, když na ni máme zapomenout už v samém úvodu. Já ji můžu vidět třeba stokrát, ale vzdávám se, protože vím, že jsem v jasné menšině. Leterrier se ale tak moc těší na dříve upozaděné Hulk-smash, že mu hloubka postav nebo traumatické vsuvky moc neříkají a brazilský úvod dokonce otravuje. Co se týče ústředních charakterů a jejich představitelů, musím se také trochu mračit, protože Betty není tentokrát nic jiného než pohledný katalyzátor Bannerových emocí a Nortonovo herecké pojetí titulního hrdiny zavání občas až zarážející zkratkovitostí. Tak proč nakonec tak vysoké hodnocení? Protože jakákoli akční scéna je výbušnou, efektní podívanou, která bere dech a Blonsky aka Abomination se směle zařazuje do galerie v budoucnu proklínaných marvelovských záporáků, ke kterým mám ale pravidelně slabost. Rozhodující faktor pro čtvrtou hvězdu je ten, že tahle verze Hulka funguje jen a pouze jako vnadidlo na Avengers. Ano, Iron Man, Thor i Captain America jsou o třídu či dvě lepší a Bruce tak zůstává malým zeleným vzadu, ale z příliš nenápadné superhrdinské mezihry časem dozrál alespoň do příjemné jednohubky. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bruce Banner je na prvý pohľad nenápadný chlapík, ktorý sa snaží s každým vychádzať dobre. Ale neskúšajte ho nasrať. Pretože, sa stane niečo neuveriteľné. Keď sa mu zvýší tep a rozhoní sa, znemí sa na obrovské, zelené, agresívne monštrum, čo bez problémov roztrhá v rukách vojenský hummer alebo po vás hodí poltonový vysokozdvyžný vozík. To všetko kvôli nie celkom podarenému vojenskému experimentu. "The Incredible Hulk" je priemerná filmová adaptácia známeho komiksu. Vysoký rozpočet, prvotriední herci, kvalitné filmové triky, ale dosť plytký príbeh. Bežný americký popcornový film. *** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Existuje zbytečný film, dost dobře známý jako remake, vytvořený Hollywoodem, který je prostě na nic, natáčí se film o něčem, co už se jednou natočilo a důvod je většinou takový, že se to točí pro Americké publikum, jenže už se nepřemýšlí, že stejnak film vlétne do kin i v Evropě, takže je to celkově všecko řádný nesmysl. Jenže ještě existuje jedna várka tipově naprosto zbytečných filmů a tu započal právě Neuvěřitelný Hulk. Než vnikl tento film, Ang Lee natočil oficiálně první díl Hulka, s tím, že zaujme stejně jako tenkrát Spiderman a bude zaděláno na další komiksovou legendu z komiksů od Marvelu, jenže ejhle. Eric Bana v roli Hulka ztroskotal a Ang Lee prodělal co mohl. Hulk byl prostě propadák. Jenže Marvel se svého zeleného netvora nechtěl vzdát a tak několik let na to vydal prohlášení, že se natočí Neuvěřitelný Hulk, což pro každého bylo rozhodně neuvěřitelné, ale později jsem se ujistil že naprosto zbytečné. Edward Norton, i když se snaží i Louis Leterrier, který se troufá o ty nejakčnější scény, prostě v Hulkovi nedokázali najít potenciál, který on prostě nemá. Snaha by možná byla, ale celkově zpracování stojí za hovno, když to tak troufale řeknu. Tři hvězdy jsou průměr, stejně tak jako má Daredevil, jako mají koneckonců třetí díl X-meni, stejně jako má první Hulk s Ericem Banou v hlavní roli. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelně průměrný. Natočil prostě zbytečný film, přestože věděli, že ten první díl stál za starou belu. Snažili se přemoci něco, co přemoci nelze. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Diametrálne odlišné pokračovanie, ktoré síce prvý diel neignoruje ale už odlišným castingom dáva zabudnúť na Ang Leeho verziu. Nie je to presne Hulk akého som som si predstavoval a veľká škoda scenára, ktorý je príliš plochý, skratkovitý a plný žánrových klišé, ale napriek tomu sa nejedná o žiadny omyl. Aj navzdory slabšej charakterizácii postáv je puto medzi Brucom a Betty stále hmatateľné, Tim Roth dostatočne diabolský a Leterrier minimálne v akcii dokazuje, že je preborník a adrenalín do žíl diváka pumpuje v pravidelných dávkach. Plnohodnotná komiksová adaptácia sa síce nekoná ale čo sa týka zábavnosti, vlastne nemám čo vytknúť. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Nově to asi Mega film bude, ale celkově vzato, to je jen nadprůměrná komiksová předělávka, která ale dokáže docela slušně zabavit a to zejména když Edward Norton zezelná a povyroste o dva metry na každou stranu, jelikož akce, i když trikově to zrovna neoslňuje, je moc pěkně a svinžně natočená a když ještě Hulk na konci udělá Smash, tak sem byl nadšenej jak malý děcko. Navíc Roth v záporný roli je kvalitní protivník a finále hustě destruktivní Jinak na konci se ještě rýsuje zajímavá komiksová spolupráce do dalšího dílu ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Z filmu bylo vystřiženo 70 minut materiálu, především scén o originu Hulka (Edward Norton). Většina z těchto scén ale nebyla ani ve scénáři, a tak si filmaři nebyli nikdy jisti, zda je chtějí vůbec použít. (Kubaaa97)
  • Abomination (Tim Roth) se poprvé objevil v sešitu „Tales to Astonish #90“ z ledna 1967. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama