Reklama

Reklama

Šimocuma monogatari

  • Japonsko 下妻物語 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Momoko je slaďoučká lolita vyžívající se v krajkových šatečkách a dekadenci rokoka. Koupit si vytoužený outfit ale něco stojí, a tak Momoko prodává oblečení značky Versach, které zbylo v domě z gangsterských dnů jejího otce. Pro oblečení si na vyšperkovaném mopedu přispěchá přidrzlá Ichiko a zvláštní, vynucené přátelství může začít. Momoko, zakládající si na své samostatnosti, je Ichiko zpočátku na obtíž, cesta k vysněné výšivce na motorkářském kabátě, ale obě dívky stmelí dohromady… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavou je půvabná Momoko, co má své vlastní názory na svět a především slušnou zásobu rozkošných šatů a její největší zálibou je mimo nakupování ve stylovém obchodě tvoření vlastního oděvu. Ta se seznamuje se svým opakem, drsnou Ičiko, zdráhající se projevit své city, pro niž je motorka celým životem. Nemají na sebe nejlepší názor, ale když se jejich síly spojí, mohou to dotáhnout daleko. Film vlastně není o ničem, odehrává se v roztomilém šíleném a vtipném stylu. Vizuální stránka je úchvatná, všude plno barviček, něžných krajek a také dobré hudby v kontrastu se surovostí a divokostí života motorkářského gangu, který se řídí zásadou, že ženy nikdy nesmí brečet na veřejnosti. Děj hraje až druhou roli. A to je právě to, co mi tam chybělo. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Příjemný a zajímavě pojatý film o podivném přátelství mezi roztomilou lolitou a yankeeovskou drsňačkou. Už delší dobu jsem tento Nakashimův film chtěla vidět a teď, když jsem ho konečně zhlédla, musím říct, že mi dokázal vykouzlit úsměv na rtech. Anna Tsuchiya byla v roli yankee Ichigo skutečně povedená a s Kyouko Fukadou tvořily dobrou dvojku. Škoda je jen to, že i když jsem se u filmu bavila, nezasáhl mě nijak hlouběji, jako se mi to stalo u Kiraware Matsuko no Isshô, což je jiný film Tetsuyi Nakashimy. Přes tento nedostatek jsem však více než spokojená a dobrou náladu z tohoto filmu mi asi jen tak něco nepokazí. ~(4,2)~ ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na sladký moc nejsem a volánky a kraječky mne baví asi stejně jako to vyšívání a tak ani docela přesně nevím proč jsem si tenhle snímek tak užil. Značnou měrou se na tom určitě podílela roztomiloučká Kyoko Fukada a její rafinovaně diblíkovitá stylizace, ale celý příběh a způsob jeho vyprávění je originální kombinací absurdit, ztřeštěného humoru a popkulturních narážek (pro nejaponce možná nepříliš srozumitelných, ale o to zajímavějších) a věřím že většinu diváků dozajista pobaví. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film ktorý išiel úplne mimo mňa. Prvých 15 minút je vtipných aj nápaditých, potom sa to zvrtne na akúsi podivnosť o hľadaní si svojho miesta v živote s plejádou bizarných postavičiek a množstva scén, ktoré by skôr sedeli do animovaného filmu, než do hranej verzie. Hlavná predstaviteľka je pekná a páčilo sa mi ako furt padala na zem. Inak je to ale prostoduchý príbeh bez presahov, ktorý síce dokazuje Nakašimovu hravosť ako režiséra a tvorcu ale postráda to presah aký malo jeho Confessions. Iste dva rozdielne žánre ale v obidvoch je citeľný výrazný rukopis. Neviem. Uvidím čo jeho ostatné filmy. Toto ma ale nechytilo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o přátelství dvou-trochu nepravděpodobných-kamarádek........Od začátku to šlape krásně a většina scén je plná nápadů a vtipu....Problém je, že je to sem tam vyplněné jakousi divnou vatou, která celý film nepříjemně natáááhuje a zpomaluje.......Po zkrácení o cca 15 minut by z tohodle byl totální kult....................Pro japanofily nutnost(né li povinnost), ostatní jen hezky zabijou sobotní večer :) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama