Bezmocná
Bezmocná
Komedie / Romantický
USA, 1995, 92 min
Amy HeckerlingPlakáty
Patnáctiletá Cher je nejoblíbenější a nejznámější dívka na vysoké v Beverly Hills. Není to vůbec snadné, zvlášť, když Vám závidí intrikánští Bettiovi, vlezlí Barneyovi, plno ztroskotanců, co umí jen kouřit marihuanu, a učitelé, kteří hned píší domů, když nepřinesete úkol. Cher to však zvládá s přehledem a dokonce si najde i čas na nejrůznější zábavy. Její svět se však začne komplikovat, když do něho vstoupí kluci Baldwinovi: jeden je její nový spolužák, druhý neméně hezký, je bývalý nevlastní bratr. A Cher náhle zjistí, že když přijde láska, je proti ní...BEZMOCNÁ! (oficiální text distributora)
AngelAngie
Vysílala TV Nova... // V TV jsem se na to dívala, ale jinak bych se tím nezatěžovala. Zbytečný a hloupý film. Ani ty herečky tam nijak neoslnily.(25.10.2009)
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $56,631,572║Tržby Celosvetovo $77,331,572║(17.1.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $56,631,572(5.1.2007)
Nathalie
70%....Daddy:I'd like to see you have a little direction. Cher: I have direction! Josh: Yeah, towards the mall. Satirická parodie na Beverly Hills 90210, přiznaná vykrádačka Emmy, svěží ironie z namalovaných úst kalifornské Barbie, který má víc na hlavě než v hlavě- a jako mašlička na šatech Calvina Kleina-dokonalý soundtrack. Zářivá Alicia Silverstone, fešácký Paul Rudd a rozčepýřená Brittany Murphy v době, kdy frčel MarkyMark a vysoce vyčesané účesy. 83% pozitivních recenzí na RottenTomatoes. Zaslouženě. A teď mě omluvte, musím si jít učesat vlasy a zkolaudovat šatník:)(6.10.2007)
EdaS
Příjemná záležitost s roztomilou Alicií Silverstone, která předvedla asi zatím nejlepší výkon své kariéry. Ty čtyři hvězdičky nejsou nejsilnější, ale nadprůměr to v žánru určitě je.(7.5.2004)
Brouk
Pohodovka, která neublíží... Ale za tu muziku, která tam je, bych dal 4*.(30.10.2004)
Kryšpín
Už nikdy tenhle film nechci vidět. Na tohle už jsem dost starej, abych sledoval nějákou ulítlou komedii o tom jak se snaží zlepšit život ostatních, aby mohla mít svůj život lepší.(8.5.2004)
Mahalik
Film, který dokazuje, jak je má generace blbá. A já vlastně taky :)(2.1.2009)
ajuska
Taková načančaná, nablýskaná blbina, která kupodivu docela baví, a nakonec i ty zpočátku nesympatické postavy a rádoby cool komentáře mají něco do sebe.(18.12.2007)
burina
Emma v teenagerskom šate. Neznie to sľubne, ale napodiv to celkom funguje. Ale na to, že Paul Rudd hrá jednu z hlavných postáv má vo filme dosť málo priestoru. Škoda.(24.3.2008)
JohnnyD
Strašne slabá a nevtipná teenagerská komédia, určená hlavne pre obyvateľstvo snobských ulíc v Californii a to vo veku 14-18. Síce sa film snaží často mať nejaký nadhľad a aj kritizovať ten štýl života, ku koncu je to len trápny moralizujúci blábol. Za zmienku azda stojí len pekný zadoček Alicie Silverstone, sympatický Paul Rudd (Halloween 6, Friends), či jeden feťák, ktorý mal pár dobrých hlášok - a bol asi jediný vtipný vo filme. Zaujme aj soundtrack. Najmä úvodná zaujímavá prerábka klasickej Kids in America od Kim Widle v punkovej verzii The Muffs. Napriek tomu je Bezmocná iba stratou času. 30%(18.7.2006)
LiVentura
odpad!Úvodní film nezmění nic na tom, že je to přisprostlá blbost.!(25.10.2009)
Chrustyn
Tak je to převážně pro dívčí publikum od 12 do 15 let ale na druhou i já jsem se po celou dobu slušně bavil a navíc je to docela sranda.(2.1.2009)
InJo
Fakt nemám rád tyhle nesatiricky míněné filmy o nafoukaných fiflenách, které všechno vědí, znají, všude byly a jenž se všem pletou do života, nedá se s nimi mluvit ani minutu, protože by vám udělaly díru do hlavy velikosti Jupitera, jak ony jsou úžasné a všichni ostatní blbí. Však to znáte. Tenhle snímek už vážně víckrát vidět nemusím.(8.5.2004)
IllIlIlIIl
Průměrná americká komedie o lásce a strastech, které přináší.(2.1.2009)
Ištván87
Je to sice ptákovina, ale nějakým zvráceným způsobem se mi to vcelku líbí.(10.6.2009)
RAiken
Přiznávám, že je to podobně hloupé a zbytečné jako ostatní teenagerovské komedie, ale tady je to hloupé s CITEM pro satiru až parodii, i když ne v plném smyslu jako ostatní parodické filmy. Zkrátka jde o roztomile sentimentální pokus, který chce uspokojit jak diváka chtivého romantického teenagerovské komedie, tak rovněž diváka přejícího všem teenagerům brzkou dospělost. Navíc má tenhle film takový omšelý nostalgický nádech, ale především má Alicii Silverstone, která je okouzlující samičkou ve všech ohledech. Její postava je až do morku klišovitá a přitom sebeparodická a jedině kvůli ní si film zapamatujete. Její grimasy jsou navíc roztomilé stejně jako její překrásný úsměv a dodávají snímku nonšalantní grácii a šmrnc…(2.1.2009)
Allien.9
Na rozdíl od jiných teen filmů obsahuje "Praštěná holka" spoustu perfektních a ne sprostých gagů, které by sice soutěž inteligence nevyhrály, ale dokáží upřímně pobavit. Dostavilo se dokonce pár nefalšovaných záchvatů... Takže "Co kdybyste nechali sebevražedné pokusy až na druhé pololetí??" a raději si pustili tenhle film?;-)(25.10.2009)
Revanx
Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(22.2.2009)
blackrain
Praštěná holka je naprosto vystihující název pro tenhle šílený film. Asi bylo něco špatně, když mě z celého filmu nejvíce bavil ten kluk, který nosil flanelovou košili, kouřil trávu a jezdil na skateboardu. Ten mi přišel za všech postav nejnormálnější a na nic si nehrál a pak nevlastní bratr Cher. Jinak jsou tu všichni něčím praštění.(22.7.2011)
Související
- Praštěná holka (TV seriál) (1996)