Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Do současnosti převedená adaptace románu EMMA Jane Austenové mohla dopadnout i hůře. Z dnešního pohledu je film zajímavý hlavně díky Brittany Murphy, která je dnes jednak předčasně zesnulá a pak má ve filmu vizáž, na kterou u ní člověk nebyl zrovna zvyklý - oproti štíhlé blondýnce oplácaná tmavovláska. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantická stredoškolská blbinka o náprave jednej pipinky podľa tisíckrát obohranej dejovej schémy, no dá sa pri tom vypnúť a oddýchnuť. Ku cti slúži aj to, že dejová linka nenudí a dokonca by sa tu našlo aj niekoľko vydarených vtipných scénok. To najlepšie je však očarujúca mladučká A. Silverstone (nad ktorou tu zaslintá nejeden chlap) a príjemná deväťdesiatková atmosféra - ach, tá nostalgia. Priemer. 60/100 ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že Jane Austenová a kalifornská střední nejdou dohromady? Tak to jste vedle. Amerika je země netušených možností a prznění literárních klasik je hollywoodský národní sport, tak proč z Emmy neudělat středoškolačku z Beverly Hills se zálibou v nakupování. Uznávám ale, že Praštěná holka není zas až takový průšvih. Z knihy si bere vpodstatě jenom dějovou linku a všechno ostatní nahrazuje parodií na americkou zlatou mládež. A i když ta nadsázka občas překračuje meze únosnosti, tak byly okamžiky, kdy jsem se smála nahlas. Nejčastěji zásluhou sympatického Paula Rudda, kterého je pro takové filmy škoda. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Časová schránka devadesátých let (a zdůrazňuji, že maximální). Snímek tak zastaralý, že z dnešního pohledu působí jako parodie na sebe sama. Je škoda, že není jednoduché odlišit, kdy si film dělá srandu ze žánrových/sociálních klišé a kdy to myslí vážně, protože kritický divák může potencionálně zažít pěkné peklo. 50% ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Skvělé v parodické rovině a pobaví vidět mladé, dnes již tolik známé tváře. Nejvíce zábavy skýtá postava právnického otce ("Get out of my chair!") Krom toho ale chybí zásadní příběhová kostra a spoustu míst zůstává čistě blbých. Parodie, neparodie. Oněch šestapadesát procent zde na čsfd tentokrát zcela odpovídá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Kapela, která hraje na párty, je bostonská skupina Mighty Mighty Bosstones. (ČSFD)
  • Režisérka Amy Heckerling si ve filmu zahrála družičku na svatbě slečny Geistové. Je také jedna z žen, které chytají kytici od nevěsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama