Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina cestujících zůstane po nehodě vlaku uvězněna na odlehlé železniční stanici. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy je v čekárně nalezena zbraň a všechny přítomné začne vyslýchat gestapo. (NFA)

Recenze (2)

Cimr 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku bych nedokázal napsat, že je špatný. Je tu několik věcí, co uvízne v paměti. Třeba židovská holčička, co předvádí, jak by v dospělosti chtěla být tanečnicí, nebo mladík, který se v rozhodující chvíli neobětuje pro svoji přítelkyni. I pár záběrů je hezky komponovaných (rozmazaný obličej esesáka z velké blízkosti a za ním ostrý přijíždějící vlak). Ale když už jste viděli pár filmů o nacismu a tušíte, co se v tomto subžánru dá dokázat za věci, nejspíš z Lidí z vlaku příliš nadšení nebudete. Bohužel jde o promarněnou příležitost; anotace je velmi lákavá a kdyby se jí chopil režisér typu Alfreda Hitchcocka, mohla to být skutečná bomba - skupina cestujících uvězněná ve stanici, každý má nějaké tajemství, přijíždí gestapo, nachází zbraň, atmosféra houstne... Skoro člověk až nechápe, jak z toho mohla vzniknout taková nuda. ()

petrmich 

všechny recenze uživatele

Rok 1943. Cestující ze dvou poškozených vlaků uvíznou na neurčito v jedné zapadlé stanici. Postupně se odkrývají jejich charaktery a osobní příběhy. Když opilý německý policista nahlásí do telefonu, že jsou mezi nimi partyzáni, tragédie se zdá být neodvratnou... Film diváka nešetří. Jen velmi pozvolna a téměř nahodile odkrývá problémy pasažérů. Takto důsledného realismu si cením, ale jen některé situace mne dokázaly skutečně zaujmout. Závěrečná sekvence je působivá, ale prokousat se k ní silně připomíná situaci, kdy člověk čeká na zpožděný vlak, nemá nic na čtení, a nikde kolem není moc co k vidění. http://www.youtube.com/watch?v=QBdSlCqxXbI ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama