Reklama

Reklama

Souboj Titánů

  • Velká Británie Clash of the Titans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka, jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (819)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Klasika, která mě minula. Vidět ten film v roce 2016 znamená smát se jeho předpotopním trikům, hereckým výkonům (všechny scény s bohy jsou vyloženě trapas) i celkovému vyznění - slyšet postavy řecké mytologie mluvit anglicky, to prostě nemohlo fungovat nikdy. Nebavilo mě to, přišlo mi to úmorně dlouhé, a jediným povznášejícím momentem tam byl (kromě vrcholné sekvence s Medusou, která mě nadchla) záběr na holou prdelku Judi Bowker - v roli Andromedy je vážně roztomilá. Bavila mě tam jen ta sova Bubo, design Krakena a Medusy, maska Kaliba, a to je asi všechno - osobně jsem zkrátka nikdy tenhle typ rodinných fantasy filmů moc nemusel. Omg, ten film film je strašně hloupý (kromě různých chyb - mj. jasně viditelné zubní výplně v ústech herce v úvodní scéně - mu lze vyčítat i zavádějící název, protože se tam žádní Titáni ve skutečnosti nevyskytují) a poznamenaný dobou svého vzniku, nemůžu si pomoct. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám nostalgický vztah - viděl jsem ho premiérově v Praze na Václavské náměstí v době přijímacích zkoušek. Tehdy něco naprosto omračujícího, zejména pro našince, který v kině nevídal filmy jako Hvězdné války. (dobrá, Blízká setkání ano, E.T.ano, Zlatá Sindibádova cesta ano...) Vrcholná práce R.Harryhausena a jeho animační techniky stop-motion! Jo, dneska se to dělá, s počítačovými programy, ale tohle byla poctivá ruční práce. Nádherný mytologický svět s hvězdným obsazením. Co mi trochu vadilo, je splácání bájí dohromady tak, jako když kočička s pejskem vařili dort. Pegas ( alespoň byl bílý, narozdíl od nového zpracování) se zrodil z mrtvého těla Medusy ( společně s obrem Chrýsaorem), když jí Perseus useknul hlavu , Medusa nežila v podsvětí a Kerberos měl hlavy tři. Dalo by se určitě pokračovat, ovšem výsledek je natolik okouzlující, že tohle vše odpouštím. A nejlepší scéna? Samozřejmě ta s Medusou! A jistě, Kraken, jak jinak....tak, tak, k tomuhle filmu se prostě vracím rád. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scéna súboja Persea s Medúzou v starom temnom chráme je stále pekelne napínavá a privádza ma po trikovej stránke do väčšieho úžasu než všetky Jurské parky, Hviezdne pechoty a Pánovia prsteňov dohromady. Ako niekto môže povedať, že tie triky dnes už pôsobia smiešne? Ani náhodou - sú stále nádherné. Vo svojej kategórii sú tým najlepším, čo kedy prišlo na filmové plátna. Ray Harryhausen s jeho 20-centimetrovými plastelínovými "pandrlákmi" a fintami, ako ich skombinovať so živými hercami je väčší umelec a "koumák" ako kompletné osadenstvo ILM a Wety. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jako malého vždycky donutil zalézt do postele, schovat se pod peřinu a ještě dlouho uklidňovat bouchající srdíčko... Vidět pohromadě tolik bájných monster, o kterých jsem četl v knížkách, bylo něco neskutečného a hlavně hrůzunahánějícího: oceánem krauloval obrovský Kraken, v bažinách sídlil ohavný Kalibos, v horách se překřikovali Stygijské čarodějnice a kamenící cukrbliky posílala svým ctitelům příšera Medusa. Líbil se mi převozník Cháron, který se vždycky tajemně vynořil z mlhy uprostřed řeky Styx, a samozřejmě pípající průvodce Bubo. Dnes, kdy je za dveřmi remake s rozpočtem 125 miliónů dolarů, působí efekty směšně, avšak tehdy to bylo naprosto výborné a moje Titány poznamenané podvědomí nakazuje dát 4 nostalgické hvězdičky... 21,5 miliónů dolarů(rozpočet)/68 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Laurence Rosenthal: 1. Prologue and Main Title ,2. The Lovers ,3. Boyhood of Perseus ,4. Dreams and Omens ,5. Jappa ,6. Pegasus ,7. The Lord of the Marsh ,8. The Kroken ,9. The Farewell ,10. Medusa ,11. Bubo the Dive-Bomber ,12. Clash of the Titans ,13. Andromeda Rescued ,14. The Constellation-End Title , ()

Galerie (95)

Zajímavosti (36)

  • Poslední film, pro který Ray Harryhausen vytvořil speciální efekty, a zároveň jediný film, během jehož výroby měl asistenty. (HellFire)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

09.08.2007

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures to s remakem fantasy klasiky Souboj Titánů myslí smrtelně vážně. Koncem června Lawrence Kasdan (Dobyvatelé ztracené archy, Impérium vrací… (více)

Z Bradavic na Olymp

Z Bradavic na Olymp

22.04.2007

Už z toho pomalu začíná být trapná fráze, ale úspěch 300: Bitvy u Thermopyl opravdu změnil Hollywood. Najednou se s velkým hřmotem vynořují všechny projekty, které jen vzdáleně souvisí se starověkým… (více)

Reklama

Reklama