Reklama

Reklama

Souboj Titánů

  • Velká Británie Clash of the Titans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka, jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (819)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak, ako kedysi, ked som bol ešte mladý šprngáč, tak i teraz, po 15tich rokoch, som sa tešil na prsia kojacej Danae malého Persea! Avšak dnes som si uvedomil, že Zeus bol jedna závistlivá egoistická cudzoložná sviňa, a potom, že ak si si zatrtkal a niekomu ' odtiaľ hore ' sa to nelúbilo, tak ťa premenil, zohavil a poslal naveky do prdele! I napriek tak dlhej dobe som si to dal na jeden dych, pretože toto je bezpochyby filmový klenot a som veľmi zvedavý na jeho remake, ktorého premiéru čakám u nás v UK 2. 4 . 2010 ak sa nemýlim. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Laurence Olivier jako Zeus je pořádně nepříjemnej a autoritativní a já mu vždycky věřil toho nejmocnějšího Boha, i když tam málem neudělal jedno kouzlo. Maggie Smithová má přesně ten obličej, kterej dokáže vyjádřit lásku a milost, ale i neústupnost a sílu, jakou svéhlavá a mstivá bohyně potřebuje. No a Ursula Andress (po Bondovi jí prý novináři přezdívali Undressed) je ta jediná Afrodita, kterýž jablko bych si jako Paris vzal. Harry Hamlin jako mladý a ideálně dobrý polobůh Perseus a moc pěkná princeska, to všecko tvoří společně s nádhernou výpravou a kostýmy příjemnou mýtickou pohádku. A když jsem byl malej, tak jsem ten film strašně miloval. Ale taky jsem se ho strašně bál, hlavně Medůzy a toho hlavního parchanta Kalyba. Ale pokaždý jsem ten příběh s ním prožíval znovu a i dnes se hodně rád podívám. Plus výborný dabing, který se jim však opět povedlo částečně zmršit předělávkou (i když ne tak špatnou, abych nelhal). Nelze jinak, než plnej počet bodů. Tohle je ten z filmů, který se stal klasikou už při svém uvedení v kinech. A lidé se k němu budou vždycky rádi vracet. Co se týká triků, myslím, že na svou dobu jsou víc než skvělé (ostatně jako obvykle u většiny takovýchto filmů na svou dobu jsou) a i dnes strčí většinu těch nových digitálních do kapsy. Já osobně mám radši, když je ta potvora model, kterej rozpohybovali po okýnku, než když je to jen pár čar a bitů v komplu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Bylo toho tam strašně moc. Napěchováno legendárními scénami a hláškami. To bylo skvělé, ale celkový dojem, asi i kvůli roztomilým efektům, nepůsobí až tak dobře. Úvodní božská představovačka byla také spíše trapná. Nějak se mi nabízí srovnání s Nekonečným příběhem a ten mi vychází ve všem jako jasný vítěz. Avšak klasika nejklasičtější, vedle Nekonečného příběhu a Barbara Conana mé nejmilejší fantasy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak konecne som si po velmi dlhej dobe pozrel aj moj oblubeny original Suboja Titanov a mal som obavy, ze ten zazitok uz nebude taky, aky som mal priblizne pred 20-timi rokmi, ked som ho videl prvykrat v Ceskoslovenskej televizii, ale nastastie sa obavy nijak nenaplnili. Naopak bol som prekvapeny, ze aj dnes dokaze tento zlaty klenot 80-tych rokov v zanre fantasy stale nadchnut. Perseus bol aspon nadseny darmi od Bohov vo forme stitu, mecu a prilby, vdaka ktorej mohol byt neviditelny na rozdiel od Sama Worthingtona v remaku, ktory naopak dary Bohov ignoroval, ale to uz by som bol pri porovnavani oboch filmov, pricom si stale stojim za tym, ze tato originalna verzia je daleko lepsia a to akceptujem aj zastarale triky, ktore boli v roku 1981 raritou. Shodujem sa s komentarmi uzivatelov Lima alebo Radyo 06.05.2010 ______ Harry Hamlin - (Perseus) +++ Laurence Olivier - (Zeus) +++ Claire Bloom - (Hera) +++ Maggie Smith - (Thetis) +++ Ursula Andress - (Aphrodita) +++ Jack Gwillim - (Poseidon) +++ Hudba: Laurence Rosenthal +++ Produkcia: Ray Harryhausen, John Palmer +++ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov môjho detstva.Film, ktorý obsahuje stále dobre kostýmy, výpravu či herecké výkony. No len tie efekty sú staršie a občas akcie na pousmiatie (záleží ako u koho). Atmosféru to má ale stále rovnakú dobrú a stále rovnako dobre je aj to dobrodružstvo. Tento súboj titanov je film, ktorý poskytne vynikajúce dobrodružstvo a zároveň vám aj ukáže kvalitnú filmárčinu. A tiež je to film, ktorý mi vždy pripomenie jeden slovný výraz - nostalgia. 80% - 4* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (36)

  • Podle legendy se po setnutí hlavy Medúzy z jejího krku zrodil okřídlený kůň Pegas a obr Chrýsáór. (HellFire)
  • Podle mytologie by měl být ve filmu tříhlavý Kerberos, a ne dvouhlavý Dioskilos. Když se ptali Raye Harryhausena, proč nepoužil tříhlavého psa, tak odpověděl, že pookénková animace tří hlav by byla časově mnohem náročnější. (c.tucker)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

09.08.2007

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures to s remakem fantasy klasiky Souboj Titánů myslí smrtelně vážně. Koncem června Lawrence Kasdan (Dobyvatelé ztracené archy, Impérium vrací… (více)

Z Bradavic na Olymp

Z Bradavic na Olymp

22.04.2007

Už z toho pomalu začíná být trapná fráze, ale úspěch 300: Bitvy u Thermopyl opravdu změnil Hollywood. Najednou se s velkým hřmotem vynořují všechny projekty, které jen vzdáleně souvisí se starověkým… (více)

Reklama

Reklama