Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Do 50-tej minúty strašná nuda, snáď len Arlenine kostýmy boli zaujímavé. Potom sa objaví mŕtvola, všetci majú alibi, tak ma nenapadá nič iné, len že to bol Poirot ... a motív? no však, aby mal čo vyšetrovať. Dosť srandy. Samozrejme potom začne vyšetrovanie, a poriadne komplikované, ale pre Poirota žiaden problém. A ja z toho všetkého usudzujem, že Poirot je génius a ešte aj neskutočne sebavedomý človek. Ale to preto, že pláva a poriadne spáva, to totiž veľmi prospieva šedej mozgovej kôre. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jde o druhý díl kvalitativně stojí výše než první. Herecké obsazení je trošku slabší než ve Smrti na Nilu, ale příběh je natočen lépe pod taktovkou zkušeného Guye Hamiltona, Nicholas Clay v další roli ze svých padouchů, Jane Birkin tentokráte nikoliv jako oběť, ale jako spolupachatelka zločinu, Maggie Smith jako majitelka penzionu na ostrově nebo Roddy McDowall jako neúspěšný novinář. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojici filmů Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu a Zlo pod sluncem. Na každém se podílel jiný režisér a navíc tu máme dva představitele Hercula Poirota. Peter Ustinov je větší než oba jiný Poirotové (Albert Finney a David Suchet) a z toho vychází i jeho herecký projev. Pravdou ale je, že vzhledem k prostředí, slavnému obsazení i průběhu děje se mi nejvíc ze jmenované trojice líbil právě tento film. Jak už to tak ale bývá, všichni oběť znali, měli na ni pifku a mohli to udělat. Anebo vlastně nemohli. A to je právě to zajímavé na tomto filmu, alibi měli všichni. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Poirota mám z detektivů Agathy Christie nejméně ráda (arogantní snob) a Ustinov ho zrovna nevylepšil (což neznamená, že ho hraje špatně, ale v jeho podání je Poirot pěkný slizoun). Doporučuji vychutnat si jeho francouzský přízvuk v originále. Úlohou detektivek je napínat čtenáře/diváka až do konce, což však znamená, že k nalezení vraha nelze použít logiky (natož šedých mozkových buněk), ale je třeba počítat s neuvěřitelnými, předem plánovanými náhodami. Ale když člověk vypne mozek, může si užívat, že je ta mrcha po hodině filmu konečně mrtvá, a pochopit každou porotu, která by vraha osvobodila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chýbali mi fóriky ako zo Smrti na Níle. Prípad je zdanlivo neriešiteľný, ale samozrejme Poirot na to dojde. Divák o jeho dedukciách nič nevie, všetko prezradí až na konci pri obligátnom posedeníčku v spoločnosti všetkých podozrivých. Podozriví sú samozrejme všetci, dokonca padne otázka, aké alibi má Poirot. Ale nebojte sa, žiadna zmena oproti predlohe sa nekoná. Trochu viac cynického humoru a mohlo to byť skvelé. Určite ale potešil fór hneď na začiatku, keď je Hercules predstavený ako Herkules (čítaj ako píšem). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)
  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama