Zlo pod sluncem
Zlo pod slnkom
Krimi / Mysteriózní / Drama / Thriller
Velká Británie, 1982, 117 min
Guy HamiltonPlakáty
Na exotickém ostrově číhá vrah. Jen Hercule Poirot může odhalit pravého viníka...
Pojišťovací společnost pověří Hercula Poirota, aby ověřil pravost diamantu, který chce jeho nová majitelka rozmarná a krásná herečka Arlena Marshallová pojistit. Poirot se musí za ní vydat do luxusního hotelu na jednom středomořském ostrově, kde si Arlena momentálně užívá líbánky se svým nejnovějším manželem, kapitánem Kennethem Marshallem. Brzy zjistí, že Arlenu nenávidí každý z návštěvníků. Netuší, že zanedlouho v tiché zátoce najdou Arleninu mrtvolu. Každý má údajně alibi, ale jeden z návštěvníků je vrah. Kdo z nich lže? Podaří se Poirotovi najít pachatele? (oficiální text distributora)
Tosim
...jakej suchar??? Aghatě Christie sluší omezený prostor, na kterém může -nejčastěji s pomocí Hercule Poirota- rozehrát boj s podezřelými, ďábelskými vražednými plány a šedými buňkami mozkovými. Toho všeho se dočkáme i zde. Navíc kvituji s povděkem, že mnoho adaptací těchto detektivek ozdobuje svým aristokratickým herectvím Maggie Smith!(5.1.2004)
Radyo
Další z výborných adaptací románu Agathy Christie. Špičkové obsazení a tradičně dokonale propracovaná zápletka s překvapivou pointou.(3.8.2002)
gouryella
Dalsi pripad Hercula Poirota - nevim me tenhle suchar k srdci neprirost a i tento pribeh je hlavne nudny a nezajimavy.(7.8.2002)
Renton
Scénář: Anthony Shaffer(30.9.2010)
Enšpígl
Pokaždý když sleduju Hercule Poirota, tak je někde na dovolený, tu se cachtá na Nilu, tu si válí koule v Orient expresu a nebo jako právě tady, chytá lelky na krásným ostrově. Spíš než detektiva mě Hercule Poirot připomíná tlustou verzi Hanzelky se Zikmundem. Nicméně musím uznat že verzi velmi zábavnou což potvrdil i v tomto příběhu. Tyhle hrátky na vraha co vedou tvůrci s divákem, když se podaří tak je to bájo a tady se vskutku vydařily. Patrání pro vrahovi v nádherných exteriérech za doprovodu výtečných dialogů, skvělých hereckých výkonů a vynikající letně ospalé atmosféry si každej pořádnej milovník kvalitních detektivek vychutná na ex.(23.1.2012)
Pohrobek
Skvělý příběh je ještě umocňován ladným prostředím a jednotnou stylizací, která jako by opravdovým třicátým létům z oka vypadla. Zbytečné je už upomínat na Ustinovo sžití se se slavným detektivem; Suchet může pouze suše závidět.(8.4.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $6,110,000║Tržby Celosvetovo $-║(31.3.2009)
LiVentura
Brilantní..(31.7.2007)
Aky
Tomu filmu nechybí nic. Ani Agatha Christie by mu patrně nemohla nic vyčítat. Jediný problém vězí v dokonalosti konkurence představované D. Suchetem.(22.1.2012)
Sofia
Další klasická detektivka na jedno podívání. Herci jsou obsazení dobře, Peter Ustinov jako Hercule Poirot v plaveckém úboru taky nezklamal :-) Jen pointa byla tentokrát lehce překombinovaná, pochybuju, že by to šlo takhle provést.(10.3.2006)
Blofeld
Naprosto skvělá detektivka, Ustinov jako Poirot je v tomto díle nejlepší. Osobně mám také radši Sucheta, ale člověk si snadno zvykne.... Výtečný je soundtrack - jedná se výhradně o orchestrální verze hitů génia amerického muzikálu Colea Portera. Dalším důvodem, proč film vidět, je také geniální Maggie Smith. A Diana Riggová, známá též jako zesnulá žena Jamese Bonda, hraje koketní mrchu taky bezvadně. mimochodem, viděli jste to v originále? V jedné chvíli mluví Poirot o "půl hodině" a místo "half an 'our" vysloví "'alf and Hour";oD.(17.5.2006)
blackrain
Jsem zvyklá na jiného Hercula Poirota, proto mě Peter Ustinov mile překvapil. Byl úžasný. Ta role mu sedla naprosto dokonale. Takové sžití s rolí jsem dlouho neviděla. Dokonce jsem měla pocit, že si Peter Ustinov tu roli užíval. Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Do té osoby bych to opravdu neřekla a jak se pak krásně vybarvila. No jo, tichá voda břehy mele.(22.1.2012)
Fallen_One
Co do kvality scénáře, režie a herců čisté 4. Nic víc, nic míň a asi o nic víc neaspirující. Posazeno do skvělé atmosféry. Christiiny romány odehrávající se na jednom místě (vesměs) mne vždycky bavily.(8.3.2010)
papaJA21
Velmi příjemné překvapení. Všechny možné seriály s Herculem Poirotem opravdu nemusím, ale tahle mini série je opravdu vydařená. Peter Ustinov je skvělý.(26.1.2012)
otík
Další klasický případ Hercula Poirota, který neurazí, neunudí, ale také příliš moc nenadchne. Je to jako vždy - na začátku pár vražd, pak dlouho nic a na závěr skvělé a grandiózní odhalení zločince. Pohodka na nedělní či sobotní odpoledne.(18.12.2003)
aniiicka
Další z výborných hvězdně obsazených filmů s Peterem Ustinovem jako Poirotem. Je pravda, že Sucheta mám v roli belgického detektiva nejradši, ale Ustinov je rovněž výborný, obzvláště zde. Samotné provedení vraždy je tu pěkně komplikované a jednotlivé postavy jsou podle mě velmi zajímavé. Už jsem zmínila skvělé herce, v jejichž sestavě nechybí známé anglické herečky - Jane Birkin, Diana Rigg (pozn. bondgirl z r. 1969) nebo Maggie Smith, z mužského osazenstva mě potěšil Roddy McDowall. No jo, další z Poirotových dovolených, kde se nečekaně přihodí nějaká ta malá vražda. :)(31.1.2012)
Nettrass
Herkules Polaroid, se opět zachoval hambatě a zase někoho odhaloval, až všechny dočista odhalil. Takže se jedná ve své podstatě o erotický film. Nádherné exteriéry, interiéry, itinerář i Teriéři. Hodně silné 3*.(17.2.2012)
klúčik
Výborný Peter Ustinov. Výborná scéna a kamera a fantastický herci. Čítal som túto knihu a film sa jej úspešne vyrovnal, a to býva málo kedy. 90%.(1.10.2006)
Piggsy
Příjemné detektivní pokoukání, výborné závěrečné rozuzlení. Obdivuji Agathu Christie, jaké geniální detektivky dokázala vymyslet.(29.6.2011)
Macik
celý perfektní až na toho Ustinova já nevím s tím naším dabingem je prostě tenhle Poirot docela jakože divnej..(10.7.2005)