Malý Vinco (PETER HOLOŠKA) túži hrať v dedinskej dychovej kapele aj napriek tomu, že podľa učiteľov nemá hudobný sluch. Po mnohých problémoch doma s rodičmi (STANISLAV ŠTEPKA, JUDITA ĎURDIAKOVÁ) a v škole sa Vinco napokon presadí v dedinskom orchestri ako hráč na heligón, keď poslúchne strýca Rafaela (ANTON TRÓN) a poctivo cvičí... (oficiální text distributora)
Klasika,ktorá má právo stáť po boku takej kultovky ako SVÁKO RAGAN. A pre milovníkov dychovky ako bonus MALOKARPATSKÁ KAPELA a jej "soundtrack". (24.7.2008)(24.7.2008)
Film z detstva, ktorý som úprimne neznášal. No s odstupom času som naň asi dozrel a dnes ho radím k fakt hodnotmýn dielam slovenského rodinného filmu. Dokonca aj Vinca Šikulu som prečítal.(16.10.2011)
Už veľmi dávno pradávno som videl naposledy tento roztomilý film natočený podľa poviedky Vincenta Šikulu. Ako dieťa som knižku čítal niekoľkokrát - dokonca som na recitačných pretekoch poézie a prózy vystupoval s krátkou ukažkou. Film som tiež videl viackrát - patril k tomu lepšiemu čo sa púšťalo v slovenskej televízii sa socializmu. Za peknú spomienku bez váhania 4* a keby som to videl teraz, možno by som tam struhol aj 5*.(17.1.2009)