Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I vztahy mezi socialisticky vychovanou technickou inteligencí mohou být napjaté. Dva ústřední hrdinové, stavební inženýři, se liší svou mravní vyspělostí i zodpovědností v práci. Jeden je svědomitý, druhý naopak lehkomyslný - a dokonce svede přítelovu ženu. Vše se zauzlí, když na staveništi tunelu dojde k tragickému závalu. Film varuje před zbytečným šturmováním bez ohledu na bezpečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Dramatický film o vine a zodpovednosti. Tretí film režiséra Jána Lacka, ktorý sa teraz zameral na sfilmovanie problémov inžinierov a robotníkov pri hĺbení tunelu. Ten, kto má rád filmy o tvrdých chlapoch a ťažkej práci, si príde na svoje. Mimochodom ma zaujalo, ako Bedřich Prokoš rozpráva pekne čisto po slovensky, čo je u českých hercov zriedkavé. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Svižný film z rannej produkcie komédiografa Lacka. Tentokrát vstúpil do drámy, stavil na chlapácky príbeh zo stavby dvoch inžinierov, kde sa miesi poctivosť a precíznosť na jednej strane verzus ľahkovážnosť a frajerina na druhej. Ako to u dvoch rivalov býva, ide aj o ženu. Film má výborných hercov, Durdíka s Vrchotom, ktorí sa predbiehajú v tom ako si scény berú pre seba. V strede snímky prichádza nečakaný zlom a ďalší vývoj či zápletka už nie sú natoľko pútavé a záver je povinná jazda. Poteší aj srandovný dědek profesor v podaní Prokoša. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, takový skoro-noir těžkého průmyslu/prostředí stavebních inženýrů s českým Kirkem Douglasem Robertem Vrchotou a uvěřitelnou femme fatale Valentinou Thielovou. Formálně je to téměř nenapadnutelné, kamera Vladimíra Ješiny je velmi dobrá, stejně jako agresivní Zelenkova hudba. Příběh a zejména vývoj zápletky po smrti jednoho z hlavních představitelů je ovšem tak neskutečně prvoplánový a unyle podávaný, že je těžké udržet pozornost i přes výše zmíněné klady a zaujme až překvapivě patetický (v dobrém) závěr. Dá se předpokládat, že po výtečné uvolněné komedii Štastie príde v nedelu se jedná o jakési lehké "vykoupení" režiséra Lacka ve formě zpracování ideologicky vhodného a "poučného" námětu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Predevsim rana tvorba Jana Lacka mi je sympaticka, Skaly a ludia nejsou vyjimkou. Opet vyborny namet, zde doplneno i o dobre herecke vykony, dialogy a slusne zpracovani. Jsem vdecny CSfilmu, ze takove filmy dava do sveho vysilani. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo plnokrvný film zaoberajúci sa prehnaným šturmovaním pri plnení socialistických plánov, kde bolo vždy 100 % málo. Príbeh dvoch rovín rozpráva o zodpovednosti, poctivosti a vine. Robert Vrchota a obe hlavné ženské postavy ( Hilda Augustovičová a Valentina Thielová ) podali skvelý výkon. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v Bratislava, Harrachove a Žďakove. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama