Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram určitú magickú atmosféru, ktorá vyplynula hlavne z prostredia sídla a jeho okolia. No mám taký dojem, že práve kvôli tomu išlo po tejto stránke vyťažiť podstatne viac. Samotný príbeh má síce pár silnejších miest, ale celkovo ma moc nenadchol - často mdlé, aj keď myšlienka snímku bola pekná. Detskí herci však zahrali výborne. Priemer. 60/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Už je to víc jak 20 let, co jsem v ruce držel česko-anglické vydání knihy Tajemná zahrada = Secret Garden, vydané v rámci uvedení tohoto filmu. Myslím, že jsem ji tehdy (a ani poté) nečetl, byť mě fascinovala skutečnost, že taková kniha ve dvou jazykových verzích v jednom svazku může vůbec existovat:-P Každopádně jsem se chtěl ten film vidět, podařilo se až v roce 2022. Nelituji. Nádherná Preisnerova hudba, neuvěřitelně charismatická protagonistka, krásná zelená barva trávy v některých venkovních scénách. Neříkám to často, ale tohle je krásný film (produkovaný Francisem Forderm Coppolou a v určitých rysech blízký mému milovanému Draculovi - dokonce i píseň v titulcích Winter Light na mně působila jako mix Annie Lennox s Enyou ...) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento rodinný snímek nenabídne divákům žádný novátorský postup, unikátní příběh ani záplavu megahvězd. Ale má v sobě skryto nějaké magické kouzlo, kterým dokázal očarovat i mne. To kouzlo je skryto především ve způsobu vyprávění a práci s kamerou. Agnieszka Holland dokázala natočit procítěný příběh s nádechem lyriky a okouzlujícími záběry, okořeněný hereckým výkonem Maggie Smithové, ale i dětských hrdinů filmu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikdy byvh nevěřila, že se setkám s ryze poetickým filmem, jehož režisérkou bude dáma s břitkým vtipem, Agnieszka Hollandová. A hle, je to zde. Mistrovství práce s dětskými herci na úrovni Kachyni určitě není snadné dosáhnout, a tak se Hollandová místy v obzvláště vypjatých psychologických momentech uchyluje k vnitřnímu monologu hlavní hrdinky. Mám dojem, že obzvláště ten poslední byl zcela zbytečný, opuštěnist Mary byla zjevná. Režisérce kalibru Hollandové nemohu takovou začátečnickou chybu odpustit. A byť by film bez potíží dosáhl svým celkovým vyzněním na čtyři hvězdičky, tohle mu zkrátka jednu musí ubrat. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama