Zhŕňajova nevesta (TV film)

Pohádka / Hudební

Československo, 1978, 90 min

V mojich očiach absolútny kult medzi mravoučnými komediálnymi rozprávkami. Kronerová ruluje, i keď tu nie je uvedená medzi hercami.(9.6.2006)

Éj, dobre by nám všetkým bolo. keby sme sa najedli zo vzduchu, ale gazda Zhŕňaj, to je iný level. Inak, ľahšie by znel názov Hrabošova nevesta, ale nevadí. V. Muller ako neuveriteľný skupáň a držgroš (z mnohých dôvodov som nechcel napísať žid), ma niekoľkokrát dobre rozosmial a aj keď sa z dnešného pohľadu tento detský film zdá trochu zastaralý a lacný, má svojou večnou témou stále čo povedať. Hláška ako "tu zob, tam zob a majetok je fuč" je v Mullerovom podaní vážne dobrá. Ok, tak ja idem, treba ešte do komína zadymiť a perinu vyprášiť...Dobrá výchovná vec pre dnešné deti, ale nie len pre ne. 80%.(28.4.2012)

Výborná hudobná rozprávková komédia s výbornou ústrednou dvojicou ma dokáže pobaviť pri každej zriedkavej repríze. Môžem súhlasiť s označením za kult.(10.11.2009)

Zuzana Kronerová ako ideálna žena? Perfektná!(22.8.2010)

• MeGab

Primitivní příběh. Přirovnal bych to stylem k českým televizním dvojpohádkám Co takhle svatba princi a Ať přiletí čáp, královno.(20.5.2011)