Reklama

Reklama

Redakce

(seriál)
Česko, (2004–2006), 32 h 32 min (Minutáž: 50–52 min)

Hrají:

David Matásek, Milan Šteindler, Zuzana Zlatohlávková, Barbora Kodetová, Bořivoj Navrátil, Martina Preissová, Dana Batulková, Pavla Vitázková, Roman Zach (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Žijí životy druhých, vlastní nestíhají. Seriál TV Nova z novinářského prostředí. (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Seriál drží nad vodou charismatický Viktor Seidl (David Matásek) a fotograf Kamil (Roman Zach), který použitím vtipných hlášek a satyrických trefných komentářů dokáže pobavit. Divák alespoň na chvíli zapomene, že jde o laciný seriál z produkce TV NOVA. Oba herce hodnotím půl hvězdičkou, a protože Redakce jiné plusové stránky nemá, hodnocení je jednoznačné - 1 hvězdička! Bohužel jsem se nikdy nedokázal vžít do rolí ostatních redaktorů. Spíš přemýšlím, proč všechno hrají tak kýčovitě a strojeně. Vrcholem všeho je výkon Milana Šteindlera alias novináře Lubora. Těžko něco vyčítat tomuto chlapci, on je totiž trapnej všude, kde vystupuje a když má nasadit vážnější tvář vypadá ještě trapněji. Svým "výkonem" Šteindler strhl i ostatní kolegy z redakce včetně manželky Veroniky (Zuzana Onufráková), malinkaté Anny (Dana Batulková) a v neposlední řadě Lindu, přítelkyni tlustého stážisty, v podání Ireny Máchové, které věnuji poslední řádky mé kritiky. Hraje hlavní roli v zatraceně amatérské scénce. Fotograf Kamil nepřijde ráno do práce, ona vytuší že se mu něco stalo, a tak mu jede na pomoc. Náhodou objeví silnici v lese, kde je Kamil usmrcován plyny z výfuku v autě jednoho podvodníka. Další čirou náhodou jede kolem policie, která chce nejdřív vysolit pokutu za parkování na úzké silničce, ale prioritně zachrání Kamila. (Inu snažit se zabít člověka u silnice, kde jezdí policie a pokutuje drobné dopravní přestupky, to chce mít vlastnost, jež museli mít režiséři Redakce, - Krejčí a Vejdělek - aby tento paskvil protlačili do televize - odvahu.) http://www.youtube.com/watch?v=Vf0YKZvApGU ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost suchý seriál s nepřesvědčivými herci. Některé díly se daly, ale jinak bída a nula od nuly pojde. Nebavilo mě to. Takhle to v žádné redakci nechodí. Vykreslení redakčního prostředí, i práce samotných redaktorů, bylo absolutně nereálné. Napsali to, ale něco autentického se do toho nepodařilo aplikovat, a tak jsou k vidění pitomě pitvořivé epizody, které někdy pobaví, ale spíše je ten seriál na vypnutí. Není moc co chválit. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

a hleďme, tak tady se ten připálenej ešus vecpal taky....mádl tebe je tady škoda....gou west.......já si tudle jentak sednul do čekárny u doktora (né že by mi neco bylo, to já jen tak vobčas dělám, nevobjednanej, zdravej jako rybička a pouštím lidi před sebe,,,pokud vám dělá dobře, když vám lidi děkujou, vřele doporučuju) a nejaka tehotna pani mi začala vočuchávat mladou frontu...že prej zbožnuje vuni novin a jestli by si mohla čuchnout..úchyla jedna ...rači sem se pred ni schoval na pány...znáte takový ty lidi co kaděj zásadně mimo domov? patřím k nim....doma ani kuličku..všechno to vodnosím do práce, do obchodaků, kin apo návštěvách..tak ušetřim za ty voňavky do mísy.....a nebudete verit co se přihodilo...rulicka byla prazdna a nebylo cim utřít...tak sem to vzal kulturní stránkou...jeden by řek že dospělí lidi dokážou přemejšlet,,,vydedukovat, když viděj že někdo de na wc s novinama a vraci se bez nich, co se asi mohlo stát.. (všichni ne)..ta pani stale nerozumela tomu, proč ji je nechci pučit a proč se tak podivně usmívám.. když sem ji oznámil, že došlo k havárii a že nejvíc to vodnesla helenka vondráčková tak to vůbec nepochopila.... hned nekomu volala a tlumočila tu zkreslenou informaci dál (lidi, a takhle vznikaj fámy )...a že prej noviny voněj...no jak kdy ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Veledílo to není, ale na Novu celkem koukatelné, ale jenom během první řady, pak se to propadlo do nesledovatelného. Zajímavé prostředí, ucházející herci, jen ty guest stars se svých partů nezhostili nijak úchvatně. Vztahy si ale mohli aspoň zde odpustit, nevím, proč naši scénáristé tam musí neustále takové hlouposti šroubovat. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Postoj mnoha lidí k tomuto seriálu může výborně doložit jeden rozhovor, který jsem kdysi absolvoval (ne doslova, ale hlavní princip zůstává): "Sleduješ Redakci?" "Ne, vždyť je to na Nově." "A víš, že tenhle seriál nevyrábí Nova, ale soukromá společnost? A je to fakt p.del (myšleno sranda)" "Tak já to okouknu." Po týdnu: "Máš pravdu, je to fakt suprový." Nova má ovšem na tomto zajímavém a pro český seriálový trh přelomově moderním seriálu také své "zásluhy": jako např. vyhození výborné a sympatické (alespoň z mého pohledu) B. Kodetové z jedné z hlavních rolí, protože prý není dostatečně sexy nebo pozastavení natáčení seriálu těsně před čtvrtou řadou, ačkoliv už byla napsaná a její přípravy byly v plném proudu. A toto Nově zkrátka nemůžu odpustit. Tento seriál jsem si totiž kupodivu oblíbil a zvykl si na něj. Pravidelně jsem se u něj bavil, relaxoval a často i chválil nevšední originální nápady. Samozřejmě ne všechny díly byly stejně kvalitní, ale vždy se na to dalo koukat. Příjemní a sympatičtí mladí herci, zápletky, které většinou zaujaly a neopakovaly se, charaktery, které se skvěle doplňovaly, hlášky, které se ujaly i ve společnosti mlaších diváků, svižný střih, vtipné dialogy, situace, které jsou mnohým z nás velice blízké... Jednoduše - na Nově nemusí dávat pouze pokleslosti typu Ordinace v růž. zahradě nebo P. štěstí, ale i kvalitní věci, jakou seriál Redakce zcela určitě je. Nezbývá než doufat, že se pokračování přece jenom někdy ještě rozjede. ()

Galerie (138)

Reklama

Reklama