Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit seriál z dnešního pohledu,ale vrátím se v čase.Psal se rok 1979, za okny bytů zuřila normalizace a oba programy ČT nás krmily projevy komunistických vrahů, cpaly nám seriály typu Žena za pultem,Muž na radnici, roztomilou hříčku o překrásné práci kombajnérů Plechová kavalerie a podobné sračky.ještě jsem ani netušili, že v tomto duchu se ponesou i léta 80. tá a Okres na severu,Rodáci a Gottwald.Takže musíte vážení chápat, že ojedinělý,apolitický seriál pro mladé lidi, kde se nenosily svazácké košile a neschůzovalo jsme jistě všichni uvítali.Na tu dobu byly v seriálu odvážné věci-automechanik, pracující jen za bony, student-synáček vysokého komoušského funkcionáře byl stejná svině, jako jeho otec, téměř kamarádský vztah se soudruhy učiteli...Ani osudy jednotlivých hrdinů nebyly vůbec špatné a celé to korunovala super hudba té doby, skorobožský Láďa Štaidl, tehdy šéf orchestru božského Karla Gotta.Takže mých pět hvězd si tento seriál prostě zaslouží. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Další stupidní seriál od Adamce. O mladých nadějných, který jsem vždycky nenáviděla. Třída narvaná k prasknutí bezva spolužákama. Jeden super nesympatický klaďas Žalud, z kterýho Vám naskáče kopřivka. Slizoun Čenský, který hrál ve všech tehdejších sračkách, vyjímečně v záporné roli. To vše podbarveno, tklivou Štaidlovou písní už nevím jakou, protože jsou jako vejce vejci ()

Reklama

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Ve své době to bylo něco jako Beverly Hills 90210 po česku, nevzpomínám si na jiný se seriál ze středoškolského prostředí z těch dob. Socialismus s trochu lidskou tváří :-) Docela komická je představa tvůrců, co tehdy poslouchali osmnáctiletí teenageři: " starýho, dobrýho Bobka, Láďu Štaidla Muzikoterapii a Discobolos dvojku".... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ladislav Štaidl. Poznávacím znamením tohoto oblíbeného socialistického seriálu o dospívání, strastech, zájmech, prostě o osudech mladých maturantů, kteří pomalu dozrávají v dospělé lidi byly právě Štaidlovi nesmírně populární písně "Mží Ti do vlasů" , "Jsou dny, kdy svítá o něco dřív" a "Miluji tě". Kdybyste mě probudili ve dvě v noci a zahráli mi tyto tři písně, ihned vám řeknu z jakého jsou filmu:-)! Koukatelný to určitě bylo (především pro mou generaci) a obešlo se to i bez zbytečných ideologických keců:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První z neoficiální a neformální trilogie seriálů o studující mládeži (společně s Třetí patro a Bylo nás šest). Zajímavé postavy i obsazení. Době, samozřejmě, poplatné to je, ale ne úplně podlézavě (pobavil Vlach, rozmlouvající funkcionářství své dceři). Štaidlovy písně jsou opravdu úděsné. Ta největší prdel na tomhle je to zjištění, že režim se možná změnil, ale lidi ne... Zajímavé je srovnání pohledu na maturující mládež s takřka o deset let mladším snímkem Vrať se do hrobu. Jedna jediná dekáda... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. (Kulmon)
  • Seriál se odehrává a je natáčen v Chrudimi. (Kulmon)
  • Ve vedlejším studiu se natáčel zároveň seriál Inženýrská odysea. Mladí herci tak jednou po skončení natáčení "naskočili" jako kompars do Inženýrské odysey. (Kulmon)

Reklama

Reklama