Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá pohádka o princezně, která prospala dlouhých sto let... Zapamatovat si jména a osudy všech pohádkových princezen je sotva možné. Ale řekne-li se princezna Růženka, není pochyb o tom, že každý hned ví, jak to s ní bylo. Je to díky tomu milému, obyčejnému jménu, nebo proto, že její příběh je tak neobvyklý a zajímavý? (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

a-ja 

všechny recenze uživatele

"Ta hradba z růží by tě zranila, kdybys chtěl v nestřežené chvíli tam jít, kde leží dívka spanilá, uspaná prokletím zlé víly..." Tu písničku si pamatuji od toho roku, kdy pohádku poprvé dávali v televizi... A pohádku mám ráda, i když nevím, jestli víc nesnáším Evu Horkou nebo princeznu Růženku (blbý mi přijdou obě)... :-) Zato jsem měla moc ráda Helenu Friedrichovou, tak málo času jí osud vyměřil... Jo a to vílí kouzlo by se mi líbilo - kromě spaní taky zařídilo to, že se v zámku celých sto let vůbec neprášilo... ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Stále natáčená Šípková Růženka je snad film od filmu horší. Tvůrcům chybějí nápady na vlastní scénáře a tak paběrkují na klasice. A pokud ji ještě zasadí do nemožných kulis, pomáhají si neuměle nakreslenými obrázky jako předěly a pozadím a princeznu hraje bezkrevná nemastná neslaná přenaivní Eva Horká, není už skoro co dodat. A ty dialogy. „Co jsou to pečené brambory?“, a „Ještě jsem neviděla živou ovci.“ Statické výkony, fádní herectví. Vydra a Stašová tam měli takové štěky, že už to nezachránili, ale pro ně je ta jedna *. Prosím, zvěte na svatby či křtiny všechny sudičky, ať už takové pohádky nevznikají. ()

Reklama

007hanka 

všechny recenze uživatele

Jelikož je tu celkové hodnocení opravdu nemilosrdné, zahraju si na hodnou sudičku a můj ortel zní že jakkoli je příběh profláknutý, princezna protivně infantilní a zachránce toporný, zastíněni mimořádně dřevěnými výkony představitelů hlavních hrdinů v pohádkách za posledních 15 let, podali výkon vcelku uvěřitelný a text z nich alespoň nepadal jako když je škrtěj. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tragická, toporná, prostá, levná, trapná a na výsost hloupá pohádková variace na klasickou pohádku O Šípkové Růžence. Vše je zde hrozné - herci, kulisy, námět, hudba, písničky. Nic nestojí za zmínku, snad jen to, jak zcela hloupé dialogy pronášené naprosto amatérsky hrajícími herci dokážou vyloudit shovívavý úsměv diváka. A kdo vybral hlavního mužského představitele, ten snad s filmem neměl nikdy nic společného. Tak strašného herce jsem v pohádce ještě neviděl. Za jednu hvězdu Simona Stašová ve své roli zlé sudičky, jinak tvůrce nachat zkamenět! ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Dobový pokus očistit klasickou pohádku od všech nežádoucích ideologických prvků. Dopadl tak, jak dopadl... Scénář, výkony herců, kulisy, kostýmy... samá šeď a ubohost, ani stopa poetična. Marně přemýšlím, co by se na té ubohé pohádce dalo pochválit! Snad alespoň to, že je to dokonalá ukázka tvorby normalizačních let! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama