Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1 (1979) (série)


Světlo (S01E07)

(epizoda)
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1979, 8 min

Obsahy(1)

Pat a Mat chcú podvečer zistiť, kto z nich je lepší šachista. Po počiatočných problémoch so šachovými figúrkami nakoniec usadajú k šachovnici, ale odrazu v byte nastane tma. Ak chcú nerušene dohrať šach, musia v miestnosti vymeniť žiarovku. (pravo)

Recenze (33)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý kraťas z doby, kdy ukončení životnosti žárovky ještě nevedlo k auditu, vypracování studie o dopadech na životní prostředí, vypsání výběrového řízení, nezbytné korupci a následné výměně žárovky specializovanou firmou najatou vítězem výběrového řízení. Tehdy stačili dva kutilové s nekonečnou fantazií, kteří z triviální činnosti dokázali vytvořit námět pro zadání diplomové práce. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva teoretičtí odborníci všeho druhu tentokrát dokázali přinést tato poučení: 1. Hrát šachy bílými proti bílým je poněkud nepřehledné, 2. Pokud se na černo obarví všichni pěšci, tak to na přehlednosti hry nepřidá, 3. Zárukou zdařilého vyšroubování žárovky občas není ani akademický titul, 4. Eliminovat nepadnoucí šroubení žárovky se světlem dráty, kladivem a hřebíky vede k výbuchu, 5. Stejně je nejlepší rozehrát partii šachu na čerstvém vzduchu. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat jsou pro mě nádhernou ukázkou Čechů. Všechno by chtěli, většinou co nejlevněji, mají pocit, že to ovšem zmáknou sami a i když se to nepovede, chyba není v nich a výsledek je dobrý i tak. Je neuvěřitelný, jaké titěrnosti dovedou výtvarníci vymyslet, jaké detaily promakat. Pro mě naprostý skvost a záležitost, kterou si nenechám ujít. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...a je to! Najlepšia solídna zábavička spolu s Mr. Beanom, ktorá bola kedy splodená! Pat a Mat RULEZ! Nenapodobiteľní majstri remesla...som hrdý na to, že aspoň niečo geniálne je sčasti Slovenskej tvorby! Táto časť trochu slabšia, no aj tak great! Vymeniť žiarovku? Toť veľký problém. Nakoniec aj tak skončia pri verejnom osvetlení. 80%. ()

BlackMount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pat a Mat si užívají zaslouženého odpočinku u partie šachu, když tu náhle vypoví službu žárovka, která osvětlovala jejich rozehranou hru. Co na tom, že má náhradní zářivka zcela odlišnou velikost objímky stačí pár drátů a hned vše pasuje. Ve všech směrech průměrný díl, který moc nepobaví ani svou pointou. ()

Reklama

Reklama