Rozvedený František se v restauraci, kam chodí na pravidelné večeře, seznámí se servírkou Zdenou. Oba dva pozdně středního věku, oba osamocení, oba toužící po porozumění a lásce. Ostych i obavy postupně překonávají a navazují milostný vztah. Začínají znovu. František však nečekaně umírá.
S humorem i poetikou natočený příběh režiséra Vladimíra Drhy, který do role staré Františkovy tety - zubařky - obsadil Natašu Gollovou. Servírku Zdenu hraje Zdena Hadrbolcová. (Už zase skáču přes kaluže, mikrokomedie Bohouš, Jak je důležité mít Filipa, Návrat idiota, seriály: Létající Čestmír, My všichni školou povinní, My z konce světa, Přítelkyně z domu smutku). (oficiální text distributora)
Gimli
Výborná charakterizace hlavní postavy skrze architekturu scény a dutý zvuk velkých prázdných prostor. Syrový příběh dvou osamocených lidí, kterým jejich krátké setkání doslova změní život.(30.4.2006)
Ej Hlemýžď
Dobře vystavěný příběh dvou osamělých již zralých lidí, kteří k sobě našli cestu a zdá se, že společné šťastné pouti životem již nic nezabrání . Bez přehnané romantiky typu červené knihovny. V hlavních rolích Z. Hadrbolcová (servírka v restauraci - odtud název) a J. Samek, drobnou úlohu jeho matky hraje N. Gollová. Scénář a režie: Vladimír Drha(27.9.2004)
zona
Neučesaný, citlivě pojatý příběh o setkání dvou outsiderů.(28.8.2007)
analog
Paráda ! Jeden z najlepších TV filmov polovice 80. rokov.(14.2.2006)
MarekMotor
Kdysi jsem viděl a i po dvaceti letech si na to pamatuju. Což je pozoruhodné ve všech směrech.(11.7.2008)
BigBang
Mám za to, že je nějaký předpis, kolik procent času musí vysílat státní rozvid z regionálních studií. Asi proto jsou noci brněnské. Nahrávám si ty inscenace a jsou často výborné, třeba jako tahle. Zdůrazněně civilní a přitom vřelé pojetí, originální náměty, nepředvídatelné záplatky. A většinou výborní herci, kteří nejsou tolik okoukaní.(18.3.2012)