Reklama

Reklama

Koulelo se jablíčko

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1988, 20x7 min

Obsahy(1)

Příběhy hodného červíka Pepíka a jeho přátel zaujaly malé i větší diváky ve 23 zemích světa a dodnes je ploškový animovaný seriál "Koulelo se jablíčko" velmi oblíben. Zkušený režisér a scenárista Ivan Renč měl šťastnou ruku při volbě hlavních protagonistů seriálu, ale i nejbližších spolupracovníků. Plošná kresba a výrazná výtvarná linka Antonína Stojáka dala červíkovi Pepíkovi nezaměnitelný charakter.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Červík Pepík a přítel tesařík
2. Červík Pepík a moucha Libuše
3. Červík Pepík a noční můra
4. Červík Pepík a přítel chrobák
5. Červík Pepík a strejda roháč
6. Červík Pepík a slunéčko sedmitečné
7. Červík Pepík a svatojánská muška
8. Červík Pepík a stonožka Bonifác
9. Červík Pepík a vosa Žofie
10. Červík Pepík a pavouk Barbora
11. Červík Pepík a cvrček muzikant
12. Červík Pepík a šnek Josef
13. Červík Pepík a červička Evička
14. Červík Pepík a chrostík Otík
15. Červík Pepík a trubec Heligon
16. Červík Pepík a kobylka luční
17. Červík Pepík a krtonožka Božka
18. Červík Pepík a žabička rosnička
19. Červík Pepík a chroust jménem Toust
20. Červík Pepík a žlabatka duběnková (Magic Box)

(více)

Recenze (27)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sice bez jakéhokoliv komentáře ale i tak výborné, zejména jak už tu bylo zmíněno, hudba od pana Jaroslava Celby se skutečně povedla. Plošná kresba a vskutku docela výrazná výtvarná linie Antonína Stojáka dala červíkovi Pepíkovi nezaměnitelný půvab, kdyby jsem se nepodíval na režii tohoto seriálu, tak by se mi ani ve snu nechtělo věřit že to celé má na svědomí Ivan Renč. Možná že se tu ale Renč nechal tak trochu inspirovat, italským klasickým seriálem "Lilliput-put" z osmdesátého roku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Červík byl v pohodě, ale animace se mi ani v dětství moc nelíbily... Co si pamatuji, příběhy také nebyly žádná sláva, no prostě na Pepíkovi to stálo a padalo ;-). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem to milovala! Teď bohužel patří do těch několika večerníčků, které se mi líbit přestaly... Škoda.:-( ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Docela morbidní, brutální a masakrózní boj červíka a slepice. Má to něco do sebe, ale nevím, jak to berou děti :) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

U nás aktuální hit. Být červíkem, tak je "kamarády" pošlu do háje. :-) Všichni si z něj dělají srandu a on jim stejně nakonec pomůže, takže správná pohádka... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru velice pěkný seriál němých grotesek pro nejmenší děti. Velice pěkná hudba, mnoho technických nápadů (často až tak trochu sci-fi a proti obvyklým fyzikálním zákonům, ale o to snad úsměvnějším :-)). Nejvíc se mi však líbila hlavní myšlenka, která provází téměř všechny epizody seriálu: červík Pepík pomůže tomu, kdo mu před nedávnem svoji pomoc odmítl. Toto nezištné jednání malého hrdiny je jistě hodno následování, aniž by se o tom muselo příliš mluvit :-) Děti tu nenásilnou formou poznají také velké množství různých drobných zvířat. Velice zajímavý byl v posledním díle nápad s maňáskovým divadlem... Vadila mi snad jen příliš vypelichaná slepice, ale asi tak byla vizuálně zajímavější. Zajímavé komentáře: Oogi, Karlos80, Danulinda. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Leonardo da Vinci či Einstein! Nad nimi se tyčí jablíčko s geniálním červíkem Pepíkem! *** Ve zkratce: Červík Pepík vs. nenažraná slepice. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Nezapomentutelný večerníček. "Primitivní" kresba se mi v dětském věku nelíbila, ale s odstupem času ji naopak oceňuji. - Ta jednoduchost podtrhla celkem akční děj. ()

Reklama

Reklama