Reklama

Reklama

Kaštanka

  • angličtina Kashtanka (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1976, 12 min

Obsahy(1)

První animovaný film, na kterém se Jiří Šalamoun podílel jako výtvarník, byla adaptace Čechovovy povídky. Zběhlého psa se ujme cirkusový artista, který ho naučí nejrůznějším číslům. Při představení si ho všimnou původní majitelé a tím jeho kariéra končí. Následně s režisérem Václavem Bedřichem chystali parodii na americké detektivky. Pak ovšem zaštěkal jiný pes. (Anifilm)

(více)

Recenze (2)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kaštanka svou atmosférou připomíná povídky ruského spisovatele Čechova a stejně tak výtvarné pojetí přesvědčivě navozuje dojem Ruska z přelomu 19. a 20. století. Film vypráví příběh pejska Kaštanky, který dočasně ztratí domov a ujme se ho cirkusový umělec. Celkový dojem: 60 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Malý psíček Kaštanka má pána, ktorý si rád prihne. Nespije sa ani čík, ale ale sem-tam po niekoľkých pohárikoch prispí. Tak sa stane, že raz v zime zabudne na psíka. Ujme sa ho cirkusový artista. Kaštanka sa postupne zoznamuje s kačičkou, mačkou a ďalšími zvieratkami. Učenlivý psík sa postupne dozvie od pána mnoho cvičení na povel. Po viacerých psích dobrodružstvách sa vráti k pôvodným pánom. Zanedlho Kaštanke cirkusásky život pripadá ako pekný sen. Na motívy poviedky A.P. Čechova natočený animovaný film s milým sprievodným slovom Ladislava Peška. Animácia sa v tomto prípade vydarila len priemerne. ()

Reklama

Reklama