Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto filmu sledujeme osudy čtyř rodin z předměstí, které se musí vyrovnat s různými životními problémy a těžkostmi. Život Esther Goldové (Closeová) se točí jen okolo nemocného syna, Jim Train (Mulroney) prožívá zmatky, když ho v práci přeskočí a není povýšen, rodina Annette Jenningsové (Clarksonová) se plete do jejího rozvodu a Helen Christiansonová (Placeová) musí konečně něco udělat se svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

kareen 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné, herecké výkony hlavně ženských představitelek na úrovni, ale vzájemné vztahy byly na můj vkus už moc překombinované, navíc většina mužských postav je tu vykreslena příliš jednostranně negativně a co je hlavní, tvůrci nezvládli moc dobře přechody mezi různými časovými rovinami, takže jsem se chvílemi trochu ztrácela v ději. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších filmů z ranku "jsme všichni v hajzlu, ale dojdeme smíření". Nemyslím to ani nijak negativně, prostě to tak je. Místní "neighbourhood", rodiny žijící v sousedství, jejich příběh vyjasňující se v průběhu děje, důvody, vzpomínky, příčiny, pocity, to se nám tak nějak pomalu osvětluje, až holá fakta okolo jedné autonehody vyplují na povrch. No a pak přijde fáze uvolnění a konec. Nezávislá tvorba už to má takhle asi v popisu práce, málokdo se odchýlí z trasy. Tohle je přesně podle receptu. Naděje přesto umírá poslední...60% Text distributora je sice popisný, ale jinak úplně mimo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá skládačka životních osudů čtyř středostavovských rodin z předměstí amerického města. Kladem je vynikající obsazení s plnokrevnými hereckými výkony, zejména Patricia Clarkson a Glenn Close si zaslouží absolutní uznání, ony vůbec ženské postavy jsou lépe napsané a na režii je poznat ženská ruka. Zpočátku dělalo trošku problém vyznat se v množství postav a přiřadit je ke správné rodince, orientaci znesnadňuje i rychlý střih, který střídá jak hrdiny, tak místo děje, a to někdy poněkud samoúčelně. Problém je i v počtu psychických problémů a životních karambolů hrdinů filmu, je přece jen znát určitá účelost scénáře. Na druhou stranu, řada scén a mikropříběhů má svou psychologickou sílu a vypovídá o krizi americké střední třídy současnosti. Celkový dojem: 75 %. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád filmy, kde jde o propletení osudů několika lidí, v tomhle případě rodin, protože ačkoliv mají ty filmy vždy něco společné, tak jsou svým způsobem zajímavé, nečekané a mě baví sledovat, jak si s tím řežisér hraje a jakým způsobem to nakonec všechno divákovi podá a vysvětlí. Životní jistoty je velmi povedený film s velmi příjemným, nenásilným a možná i nenápadným dějem, ale ten děj je skutečný, uvěřitelný a opravdu dobře se a to dívá. Bohužel bez jakéhokoliv zvratu, konec sice tlačí na emoce, ale netrefilo mě to tak, jak by bylo třeba. Rozmýšlel jsem jestli 3*, nebo 4*. Nakonec slabší 4*, ale ten kluk s tou barbínou mě tam fakt neseděl. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Byl v tom pěknej zmatek, nevěděl jsem kdo s kým. Ten, kdo nechce vědět děj, ať si tohle dál nečte. Chci totiž nastínit, jak moc zamotané to bylo: Matka, co chce v soutěži (při které jí pomáhá právník, kterýho přeskočili v práci s povýšením a tudíž ho všechno sere), vyhrát auto, se stará o syna, kterej je v komatu, kam se dostal při havárce, kdy se málem srazil se svou ségrou v autě, když jela dom po šukačcce se svým sousedem, jehož brácha je úchyl na panenky a matka málem zahne a její kámoška je jiná sousedka, co pařila s tím klukem v komatu a její dceru teď unese kluk, co byl v autě při havárce s ním a vyhanrazuje si ní svýho mrtvýho bráchu. A všichni sou to svoji sousedi a motá se do toho minulost a všechno. Slabej odvar Americké krásy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Kristen Stewart v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama