Řekl, řekla...

He Said, She Said

Povedal, povedala...

Drama / Komedie / Romantický

USA, 1991, 115 min (Director's cut: 104 min)

Miles Goodman

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,804,775Tržby Celosvetovo $-(25.6.2009)

Jak už bylo napsáno, režijní snaha o konfrontaci dvou pohledů na stejné události se zcela minula účinkem, můžete tak mít potíže i se samotnou identifikací, že k něčemu takovému vůbec došlo. Ovšem i tak působí retrospektiva zajímavě, netradiční je i mladý Kevin Bacon coby záletný Dan Hanson.(26.1.2011)

Řekl bych, že řeknu tak 50 %. A to jen za Kevina.(24.5.2011)

• rikitiki

Kdysi jsem viděla stařičký francouzský dvoufilm o krachu manželství podáváný jednou z ženina, podruhé z mužova pohledu. Ten dvoufilm fungoval, každý z dvojice popisoval jiné události jejich soužití a když popisovali stejné, tak se jejich výklad naprosto lišil. Ve filmu Řekl, řekla stejný princip nefunguje. Přestože je zjevně laděný v duchu retro, nemá šťávu a vtip starých filmů. Unaveně se táhne a dvojice popisuje klíčové momenty vztahu vpodstatě úplně stejně. Takže tu samou nudu vidí divák dvakrát. /2. 1. 2011/(2.1.2011)

Nemecky nazov: Na Typisch(6.4.2008)

Typ filmu, na který se dá dívat v případě, že člověk má zrovna času nazbyt a nic lepšího ke shlédnutí. Není to až tak špatné, ale bohužel záměr podat film dvěma různými pohledy se vůbec nezdařil. Polovina filmu je tak úplně zbytečná. Mohlo být hodnocení vyšší, takto dávám 55%. 1.1.11.(2.1.2011)