Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg si užívá svou krvavou hostinu, v které se podávají všichni obyvatelé bytového komplexu SKILINER. Extrémně jednoduchá myšlenka roztažená na celovečerní film působí dosti ironicky. Bohužel je "pointa" filmu opakována stále dokola už asi od půlky a začne brzy nudit. Herci jsou opravdu podivní (lze číst jako špatní) a celé to má podivně úchylný nádech, jak je u Cronenberga zvykem. Celkově tohle není film, podle kterého bych Davida Cronenberga chtěl uctívat, ale jistou myšlenku, která je velmi jednoduše čitelná i přes hromadu pokusů o znechucení diváka, filmu upřít nelze. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Shivers je určitě kontroverzním snímkem. Mě osobně chytla myšlenka, kdy David Cronenberg inklinuje k člověku, na němž reflektuje parazitickou infekci, která v něm evokuje chtíč sexuálního pudu. Vytvořil tak parafrázi na společenský problém, respektive fenomén šíření pohlavních chorob. V tomto směru nemůžu nic vytknout, své poselství sdělil po formální stránce excelentně, nicméně si myslím, že Shivers by slušelo daleko více pseudo-dokumentární pojetí. Takhle to má tento atmosférický až lehce úchylný snímek za tři. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Šialený vedec vyvinie formu parazita, ktorý svojho hostiteľa nakazí nekončiacou sexuálnou agresiou. Toľko základná premisa filmu ako vytiahnutá z nejakého z-tkového sci-fi z 50-rokov - ujať sa toho taký Ed Wood, asi by to bol jeho najzábavnejší film. No my sme v rokoch 70-tych a toto je celovečerný debut neskôr skultovneného magora menom David Cronenberg, tak tu namiesto toho máme (ne)zdravo hnusný a zvrhlý horor s výbornou atmosférou, ktorý musel byť svojho času určite poriadnym shockerom a slabším žalúdkom ani dnes nemusí byť pri pozeraní všetko jedno. David vo svojich začiatkoch ešte nebol tak vyspelým a sústredeným rozprávačom, preto Shivers (a hlavne o dva roky mladší Rabid) pôsobí niekedy nekompaktne a chýba mu výrazná hlavná postava, ktorá by príbeh "ťahala", no hlavne za atmosféru, freudovsko-kafkovskú tematiku a politickú nekorektnosť si tých päť hviezd predsa len zaslúži. 9 / 10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Shivers sú úchylným hororom, ale na druhej strane originálnym a svojským, Cronenberg mal/má svoj ksicht a trademark- ten sa nezaprie..Úplne inak sa na tento film pozerá po obsiahlom a zaujímavom dokumente making of, kde sa dozvieme za akých amatérskych podmienok film vznikal, že bez Shivers by možno kultový Alien nebol Alienom a pod. Cronenber pôsobí úplne seriózne, distingvovane a rozumne (až človek neverí, že ten dobráčisko dokáže tak fetišisticky natáčať tie svoje slizy, úchylky, nechutnosti a pod.:) Zaujímavý experiment (na tú dobu) zaujímavého človeka, hoci skôr pre silné žalúdky... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)
  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama