Rok zbraní

Year of the Gun

Thriller

USA, 1991, 111 min

Bill Conti

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,182,273Tržby Celosvetovo $-(24.5.2010)

Ne Nova, ale Filmag nás baví. Mě baví tyhle na DVD přepsané VHS, opatřené titulky, dvojím zvukem a trailerem, což je přesně to, čím má být VHS updatována. Chtít lepší master samotného filmu by už bylo příliš, takže proč nedat šanci Sharon v době, která předcházela setkání se sekáčkem na led? Sharon je príma, věřím, že díky své píli, kterou prokazovala po celá 80. léta, by se na vrchol dostala tak jako tak.(20.5.2010)

Americký fotograf Peteer Parker přijíždí do Říma, aby pokračoval v psaní své knihy o teroristické skupině známé pod názvem Brigade Rose.(24.5.2011)

Solidní politický thriller, který sice pochází z konce 80. let, kdy kariéra režiséra Frankenheimera zažívala propad, ale i přesto se tu najde několik skutečně napínavých momentů. Navíc, atmosféra Říma mimo sezónu příběhu sluší, Stoneová vypadá dobře a Andrew McCarthy se tu úspěšně snaží vymanit se z rolí hezounů v romantických komediích. Celkově velmi přijemný film se svižným tempem, který trochu kazí naivní a nevěrohodný konec. 70%(17.5.2010)

Na filmu je znát jeho stáří, ale dívat se na to dá. Rudé brigády byly slušní fanatici a zažít bych to nechtěl.(28.10.2011)