Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uma Thurmanová, Gena Rowlandsová a Juliette Lewisová excelují v hlavních rolích intimního, charakterového dramatu pojednávajícího o třech ženách z dělnické třídy – dvou nejlepších přítelkyních kolem třicítky a starší ženě, matce jedné z kamarádek – které se snaží najít perspektivní vztah i smysl života v rámci kulturních hranic newjerseyského městečka Bayonne osmdesátých let minulého století. Obě mladší ženy (Thurmanová a Lewisová), které loví muže ve velmi malém rybníčku sestávajícím z řadových domků, levných restaurací a místního baru, se neváhají snížit k zoufalým činům ve své neutuchající snaze najít "Pana Dokonalého". Většinou se však spokojí s muži, s nimiž vůbec netouží navázat dlouhodobý vztah, neboť jsou pro ně jen hospodskými povaleči. Nakonec se štěstí paradoxně usměje na tu nejstarší z nich (Rowlandsová), i když jen na krátko. V bistru, kde pracuje jako servírka, se seznámí s ovdovělým důchodcem (Ben Gazzara) a naváže s ním vztah, k němuž je její dcera zprvu skeptická, ale který je nakonec vzájemně sblíží. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Hledám lásku zn. zoufale"- tak by se dala parafrázovat úporná snaha Debby mít vztah. Každý večer se v baru pracně snaží sbalit chlapa, pracně ho dostat do postele, pracně mu uvařit večeři, aby pak jednoduše nepřišel. Film je to dobrý, ale koukat se na to, jak se dojemně blbá Debby ( a Uma jí hraje vážně skvěle) v jednom kuse ztrapňuje, jak používá kamarádku jako hromosvod, jak žárlí na matku, která na rozdíl od ní pohodový vztah má, to je chvilkama vážně o zdraví. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo je do Umy Thurman platonicky zamilovaný od svých patnácti let, je hodně zajímavé sledovat ji v roli blbé nány, která se snaží uhnat chlapa (Zn. Jakéhokoliv). Uma je - jak jinak - výrazově skvělá, film je v podstatě jejím hereckým sólokoncertem. Gena Rowlands jí zdatně sekunduje. Jenže jinak je HYSTERICAL BLINDNESS naprosto průměrný film s místy až stupidním scénářem. Horší ***. ()

Reklama

IvyH 

všechny recenze uživatele

Trhlá Uma Thurman se ztrapňuje před všemi možnými chlapi (včetně Justina Chamberse z Chirurgů), jen aby konečně našla toho pravého. Děláme to občas všichni, takže příběh ze života pro všechny single ladies jako stvořený. Teda jestli vám nevadí ta stylizace do 80. let a tím pádem škaredá Uma a ošklivá Juliette. Závěr pak všechny další dramata o svobodných ženách po třicítce strčí do kapsy - když vidíte, jak všechny čtyři hrdinky tančí na trávníku do rytmu písničky Girls Just Want to Have Fun od Cyndi Lauper, chce se vám skákat s nimi. ()

xander 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku síce hrajú hviezdy, ale je to malý a nezávislý snímok. O hlavných postavách sa toho príliš nedozvieme a zo začiatku nieje film príliš zaujímavý ale postupne si vás získa. No keby tam nehrali také skvelé herečky ako Uma Thurman, Juliette Lewis a Gena Rowlands nebol by výsledok asi taký zaujímavý a takto určite stojí za pozornosť. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit že taková kočka jako je Uma Thurman (Debby) hraje tak zoufalou ženskou, která se musí sama před sebou ponižovat a lízt nějakýmu frajírkovy do zadku, ale to bude zřejmě ta slepota se kterou Debby musí žít :) Každopádně jsem rád že jsem mohl vidět Juliette Lewis a Umu Thurman v jednom filmu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městě Bayonne v americkém státě New Jersey. (Terva)
  • Při jedné scéně měl být vidět dálniční nadjezd, ale vysoká tráva bránila v rozhledu. Štáb, který nemohl najít majitele pozemku a požádat ho o pokosení, nakonec trávu sestříhal bez svolení. Naštěstí to nikomu nevadilo. (Terva)

Reklama

Reklama