Reklama

Reklama

Tlouštík

  • USA Heavy (více)

Obsahy(1)

Mladičká Callie a stárnoucí Delores jsou servírky v denním baru Dolly Modinoové, kde je kuchařem její syn, starší a proplešatělý mládenec Viktor. Každý z nich má jiné představy o budoucnosti. Zatímco křehká Callie místo přijala jen na dočasnou dobu, než si urovná soukromé záležitosti, Delores tu hodlá konečně najít svého trvalého životného partnera. Ironií osudu se osamělý a dobrosrdečný Viktor beznadějně zakouká právě do nejmladší kolegyně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mé vůbec první setkání se sympatickým tlouštíkem jménem Pruitt Taylor Vince. Skvěle protikladná dvojka, nesmělý outsider Pruitt a krásná, nedotknutelná Liv Tyler v osobitém a mlčenlivém snímku, jež patří mezi ty nezávislé, emotivní a bezeslovně silné snímky o životních útrapách, které jsou v širokém diváckém povědomí téměř neznámé. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně utahaný snímek, jehož jediným kladem jsou sympatičtí herci. Naopak záporů by se našla celá řada. Příběh je sice hodně "jednoduchý", přesto není úplně špatný, což se nedá říct o zpracování, které mě nechávalo úplně chladným a jediným pocitem, který ve mně nekonečné záběry na utrápené obličeje hlavních hrdinů vyvolaly, byla touha vypnout televizi a jít spát (čemuž dosti napomáhal i hudební doprovod, jestli se tak teda té zmatené směsici depresivních tónů dá říkat). Nakonec ale touha (bohužel) nezvítězila a já vydržel až do titulků s nadějí, že alespoň závěr zachrání nepovedený začátek amerického nezávislého léta 2007. Želbohu nestalo se. Závěr je plytký stejně jako celý film a mně nezbývá než hodnotit tak jak hodnotím. ()

Reklama

tragos 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že člověk zkrátka patří tam, kam patří, a nic na tom nezmění. Je na vás, jestli s touhle filosofií souhlasíte nebo ne, každopádně se jí řídí nejen příběh, ale i film jako celek. Působí prostě odevzdaně. Doufal jsem v poezii, ale dočkal se hlavně nudy. Na druhou stranu potěšili herci, hlavně Deborah Harry, a obě scény u letiště, které jsou zdaleka tím nejlepším, co Tlouštík nabízí. 5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotina Jamese Mangolda je dobrá. Scénář sice zpracovává poněkud ohrané téma, ale je vidět že tvůrci k němu mají co řici. Tlouštíka ohromně sráží stopáž. Obvzláště kolem poloviny snímku se mohlo vydatně stříhat a celku by to nijak neuškodilo. Spíše naopak. Liv Tyler je zde ještě taková "telecí", ale milá byla již tehdy. Tím kdo dává snímku duši je Pruitt Taylor Vince v roli Victora. Úžasně sympatický a charismatický herec, který se obejde i beze slov. Celkově jde o nikoli vynikající, ale za vidění stojící záležitost. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Lehce podmanivý a zároveň otravný film o změnách, ke kterým nakonec možná ani nedojde. K jedné změně ale dojít spíše mělo, a to ke zkrácení několika scén, a taky možná nemělo až tak být tlačeno na pilu. Jeden by si pak mohl uříznout ze samotné pragmaticky dávkované deprese prstíky. Pruitt Taylor Vince sice prohodí pár skromných slov, ale za ty jeho smutný těkavý oči a výraz odhozeného opelichaného pejska byste ho chtěli z čirého srdce obejmout a vyplakat se společně s ním. Malý, komorní, oheň nijak nerozdmychávající filmek, který by se však hodil k posezení u táboráku a k zamyšlení se nad všehomírem... P.S.: A jak by tam bylo krásně, co Fingone? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Film získal Zvláštní cenu poroty na Mezinárodním filmovém festivalu Sundance, Velkou cenu a cenu za nejlepší scénář na Mezinárodním filmovém festivalu ve Španělském Dijónu. (M.B)
  • Frontman kapely Pixies Black Francis mal pôvodne stvárniť hlavnú rolu, no necítil, že je to pre neho tá pravá rola. (Real Tom Hardy)
  • James Mangold scenár založil na ľuďoch, ktorých stretával počas vyrastania v New Yorku, najmä jeho spolužiaka s nadváhou, ktorého matka vlastnila miestny motorest. Scenár písal počas toho, ako chodieval na filmové semináre na Columbia University, ktoré boli pod vedením Miloša Formana. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama