Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert zase potřeboval na nájem na rok dopředu. Kdybych věděl, co z toho vznikne, to bych mu to raději zaplatil ze svýho. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálním druhém dílu se rozhodlo pro netradiční krok – druhý díl ignorovat a navázat rovnou na jedničku. Třetí díl je „pouhou“ kopií prvního dílu z osmdesátých let, s tím rozdílem, že tento má nádech let devadesátých. Vypůjčuje od jiných (úvod je jak z Conana) a má hodně děr v logice, nicméně je Highladner 3 po jedničce jediný díl série, který má (minimálně chvílemi) onu „highlanderovskou“ atmosféru. Poetická Connorova výroba meče prokládaná tréninkem je navíc pro mě nejkrásnější scénou celé tetralogie. 2 a 1/2* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

První mě velmi potěšil, druhý mě nezklamal, ale třetího bych nejraději poslal do p....e. Ten mi akorát zkazil náladu na celý den. Lambertovi jsem chtěl vlastnoručně useknout hlavu sám už asi po 20 minutách a i když ze mne ten vztek už vyprchal, kdybych dneska na ulici Highlandera potkal, tak bych po něm ani podpis nechtěl. U mě skončil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Deborah Karu Unger nepokladám za prototyp krásnej ženy, ale má tu parádnu erotickú scénu (ako skoro v každom filme, v ktorom hrá) a ani škótska výprava nie je na zahodenie. Ale s jedinečným originálom sa to nedá porovnať, hoci to má zopár svojráznych plusov (konzumácia kondómu, preseknutie). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze treti Highlander je lepsi nez druhy dil. Opet se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnych a opet si nektere veci odporujou s tim, co bylo receno v minulych dilech a opet se jedna o variaci na prvni dil. Nicmene narozdil od druheho dilu se tu tvurci plne venujou Connorovi a to se na film hned lip kouka. Hudba se taky zlepsila, ale na Queeny samozrejme nema. Jako zaporak tu je stejne jako v minulejch dilech silena tlama, nicmene je celkem v pohode. Opet sem se nudil jen minimalne, ale vic jak 3* to nebudou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ignorace katastrofální dvojky a návrat ke kořenům včetně dějové linky se jeví jako rozumný krok, ale nečekejte žádný Miracle. Krátkozraký Lambert nezáživně putuje v čase i prostoru, zoufale mu při tom schází Královna, jednou na jeho katanu nalehne badatelka Unger a všudypřítomné modré blesky doprovodí zoufalé trikové nápady (what the fuck scéna s utíkající dolní polovinou těla Kanea připomněla holografické problémy Rimmera v epizodě Queeg). Apropo, Van Peeblesův kondomy žvýkající sorcerer docela slaboučký. Clancy „Kurgan“ Brown by ho shodil ze střechy továrny na značky jen dloubnutím ukazováčku.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a žádná novina, jen z jedničky protažená rovina. Ten klučina Lambertů s mečem se ohání, režisér diváka k zoufalství dohání. Vrtat se ve starých ranách z jedničky, toť tragické jak rozšmajdané lodičky. Z efektní show a reje akce zbyla jen otupená levá frakce. Tam kde nudu rozsévají dlouhá souvětí, film vhodný leda tak do smetí. Skotský horal je ta tam, před kamerou stojí jak okoralej trám. Dlouhé vlasy asi padly v boji, zápletka se chybami jen rojí. Pohledy do historie jsou jen nudnou zástěrkou, už žádná euforie. Scény bez ladu a skladu jsou pouhou přestřelkou, Highlander 3 pomalu v zapomnění hnije. Přesto pořád lepší nežli čtvrtý díl, alespoň pár dejme tomu filmových chvil. Nad propastí odpadu, pošlapal mi náladu. Svrhnout ho tam není problém, nejen za ten mizerní dojem. Ale pořád lepší nežli čtyrka, ta hovadin sbírka. Dávám proto hvězdu jednu, stavím se tu na vlastní bednu. Škoda, chudák série. Ta už holka dávno nežije. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Sorcerer rozhodně nepatří mezi nejhorší highlanderovské filmy. Deborah Kara Unger nebo Mario Van Peebles sice nikdy hrát neuměli, ale při vědomí nevyváženosti celé filmové série to zas tak špatný zážitek není. Klasicky flashbacky patří mezi to lepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Christopher Guy Denis Lambert je dnes zabudnutý, zbytočný a nežiadaný herec. No zhruba tak pred dvadsatimi piatimi rokmi bol hviezda. Upozornil na seba tým, že perfektným spôsobom stvárnil titulnú úlohu v snímku "Tarzan". Avšak jeho životnou rolou bola postava skoro nesmrteľného škótskeho horala Connora MacLeoda, ktorého si zahral v akčnej fantasy sérii "Highlander". V roku 1994 bola natočená tretia časť s podtitulom "The Sorcerer (Čarodejník)“. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka už hoří jako papír. Nefunguje téměř nic. Další záporák už je prostě jen ten třetí v pořadí a na Browna nebo Ironsidea se vůbec nechytá. Deborah Unger je tuze krásná a absolvuje i v sérii povinnou postelovou scénu. Trikové filmy z 90. let jsou prostě problém. Koukat na ně často ani moc nejde, protože to prostě působí často děsně. 20% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ach jo. A takový to byl hezký kult. No dejme tomu že Highlander 3 by mohl být celkem důstojným zakončením slavné série. (nebýt ovšem čtverky). Je to docela zábavné a i akční. S Van Peeblesem je celkem sranda a i Lambert je koukatelný. Umně se daří tvurcům maskovat i minirozpočet. No prostě celkem ucházející trojka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět pokračování, které se nevyrovná jedničce ani o chlup, zato o kousek lepší než superšílená dvojka. Tento díl je prequelem druhého dílu, nebo-li pokračováním jedničky. Toto provedení filmu mi nijak nevadilo, spíš mi vadila suchost a obyčejnost filmu, kde nebyla vůbec cítit vůbec žádná atmosféra a ani napětí. Akce je tu celkem dost a i více než ve dvojce. Dokonce jsou dobré i efekty. Herecké obsazení krom hlavního hrdiny moc nezaujme. Finále slušné. Potěší i menší návrat do Skotska. Škoda té atmosféry, která chyběla a něco více k tomu. Film hodnotím na 45% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lambertovy "Highlandeři" měli sestupnou tendenci v kvalitě. Třetí pokračování není návratem ke kvalitě, ale spíše přesunem k akčnosti. Angažování Maria Van Peeblese do záporné role nepřineslo žádné fiasko. Film má několik solidních nápadů, jak se neopakovat do třetice všeho dobrého, ale také zlého. Zvláště bylo potřeba přidat na tom, aby se zbavilo pocitu "béčkovosti", do které se spadlo natolik, až není šance, že by se projektu chopil někdo zdatný a přišel s dílem, který by se zásadně vyrovnal s vyčerpáním tématu. Trojka je ze všech částí nejakčnější, Lambert má stále charisma, Peebles je docela cool záporák a film se hrál v kinech, to jsou hlavní přednosti. Film není příliš zdatným nástupcem série pro svoji nenáročnou "béčkovost". Fanoušci série chtěli jistě víc a tohle jim stačit nebude. Já to beru střízlivě a nenudil jsem se. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legendárna jednotka ma mierne nudila a nechala chladným, hardcore sci-fi dvojka mi skrátka sadla a to aj ako previnilá zábava a trojka je vlastne už len vuot-d-fak. V podstate sa celý čas nič nedeje, len čakáme, kedy dôjde k onomu súboju protagonistu a antagonistu. Ten príde už v prvej polovici, ale zrazu sa záporák rozhodne, že odíde, respektíve odletí a ešte sa vráti jak terminátor alebo čo... no a čo k nemu? Mario Van Peebles patrí medzi najhorších vilejns histórie a nakoniec ani on sám za to až tak nemôže. Môžu za to najmä maskéry a scenárista. Každopádne ak ste videli oba predchádzajúce diely, dá sa predpokladať, že si nenecháte ujsť ani tretí a zrejme sa skvelo zabavíte, len na úkor tvorcov. Prinajhoršom sa iba budete hodinu a pol nudiť. No a celé to vyzerá ako z roku 1982, ale to už je fakt len maličkosť. A ešte doplním, že Highlandera si nikdy nedám ako filmový maratón... ()

Reklama

Reklama