Trucky na ledě (TV pořad)
Ledová jízda
Ice Road Truckers
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2007, 46 min
Hrají:
Thom BeersPlakáty
Filmaři doprovázejí řidiče kamionů, kteří musejí během dvou měsíců, kdy pořádně zamrznou řeky a jezera, navozit materiál a zásoby k severnímu polárnímu kruhu. Řidiči mezi sebou závodí, kdo bude nejvýkonnější. Hazard na pokraji smrti... (oficiální text distributora) -
Ledová cesta je krutá a jen málo kdo si troufne vyjet na zamrzlé jezero. V Kanadě se ale pár takových jedinců najde a je to zajimavá podívaná. Za velkých mrazů vyjíždí na svou ledovou cestu, aby si vydělali peníze. Jsou jedinou šancí pro diamantové doly. Na jejich cestě je pohání čas, který jim neustále ubírá led pod jejich koly. (norub737)
Renton
Koncepce: Andy Papadopoulos(9.2.2011)
Zeck
Filmaři doprovází různé řidiče, různé náklady. Příroda je drsná a dost často se stane nehoda. Dokument zajímavý tři díly, pak se to bohužel okouká. Aljaští truckeři dostávají peníze až když dovezou svůj náklad, proto jakékoliv zdržení znamená ztrátu peněz a oni rozhoně spěchají, tím vytváří zajímavé situace. Hodně také záleží na řidiči, kterého sledujeme, pokud je to solidní pětadvacítka s copama, pak se zážitek ze sledování zvedne o sto procent. Zhlédnuto na Viasat History. 70%(22.7.2010)
Ded@M@tes
Celkem brutální pohled na dopravu kamióny po ledě. Dobře placená práce se neodmítá a s nebezpečím se musí počítat. Příroda dokáže být krutá a nehodám se někdy nejde vyhnout. / Viděné epizody cca *8.dílů / ( Hodnocení: 7/10 )(25.5.2012)
MM_Ramone
No, sú to výborní šoféri a dosť drsní, odvážni chlapíci títo borci, čo šoférujú svoje nablískané, vysokovýkonné "Trucky na ľade" uprostred rozľahlej, chladnej Aljašky. Ale na to, aby sa o nich natočil dokumentárny seriál, v podobe dnes tak modernej televíznej reality show, je to predsa len trocha málo. Nie som žiaden nadšený obdivovateľ veľkých ťahačov, takže preto asi nedokážem oceniť takýto druh programu. Mňa to po pár minútach začalo proste nudiť. *(10.1.2012)
Stegr
40%(19.7.2011)
iamek
Magoři, kteří mají můj respekt. Přece jen jezdit po ledě s nákladem co má klidně 10 tun a na vzdálenosti i 150km to chce odvahu.(30.12.2011)
Sifaka
Velmi zajímavý dokument.(13.1.2011)
Pishin
Když praská led, tak si prostě v kabině zesílím radio a pak už nic neslyšíte :-)(10.2.2011)
Kryton
Ajlaška, trucky a ... dál je to pořád to samé. Pokud se vám líbí jedno či druhé anebo oboje máte dokumentární seriál jen pro vás.(15.3.2011)
Peetas
Ani jsem nečekal, že mě takový seriálodokument celkem chytne, hodnocení 75%.(1.9.2010)
blackrain
Práce pro opravdové chlapy a hlavně blázny, kteří zřejmě netuší nic o tom, co je pud sebezáchovy. Musím před nimi ale smeknout. Já si se svým autem netroufnu ani na zamrzlé Lipno.(11.2.2011)
Kwaichi
Tvrdá práca pre pravých chlapov. Jazda na lade s niekoľko tonovým nákladom môže byť smrteľne nebezpečná, ale v hone za peniazmi človeka dokáže máločo zastrašiť.(21.12.2011)
TommyLeeJape
I don´t get it... :((12.3.2011)
Rainey13
Zajímavá podívaná, o tom jak to chodí mezi kamioňáky když jsou na dalekých cestách. Tento pořad sice nedosahuje kvalit jako některých jiný na Discovery, ale pořád má své kouzlo..Dávám 4!(10.12.2010)
JARDAHONDA
Obdivuji zručné a profesionální řidiče....Tento seriál má svoje kouzlo a dobrodružství,také je určitým adrenalinem a zároveń antidepresivem v jedné osobě,,, ****(12.11.2011)
COF_666
„..no a když uslyšíte praskat led....tak si prostě stáhnete okýnka, dáte nahlas rádio......a už to neslyšíte...." :))(22.3.2011)
Petroff
Maskulinní dokumentární seriál. Velký drsný auta, velcí drsní chlapi... Takže skoro k odpadu...(17.10.2011)
Falconica
Chlapi jedou divočinou ve velký káře. Hm. Úžo. Asi jsem na tohle tak nějak málo chlap a moc ženská.(7.8.2011)
KOffi
Velmi nezajímavý pořad o chlápících co řídí náklaďáky na ledě, kde se můžou propadnout, nebo uvíznout. Když se ale propadnou, nebo uvíznou, tak to řeší jak kdyby to nevěděli a neměli za to riziko horentně zaplaceno. Klasickej americkej pořad pro vyplňování hluchýho místa mezi reklamama.(26.4.2011)
giovanni3
Zajímavý seriál z drsného prostředí... První díly člověk žasne a užívá si přírodu, napětí a tu tvrdou práci.. ale po mnoha dílech to je dokolečka to samé naložém-přejedu led-vyložím-a zpět ... Ale sem tam nějaká ta nehoda, zácpa, praskající led či nehoda na obyčejné silnici či odchod truckera domů to ,,okoření,, = 3z5(28.6.2011)
Související
- Ledové kamiony: Nejnebezpečnější cesty (TV seriál) (2010)
Podobné
- Aljašské extrémní stroje (TV film) (2009)