Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něžná a ostýchavá Anna M., která díky pracovité a milé povaze slaví úspěch nejen v zaměstnání, ale především u svých kolegů a přátel, našla spřízněnou duši. A věří, že doktor, do nějž se zakoukala, i přesto, že je ženatý, sdílí její vroucí city. Každé slovo, každičký pohled i jemný, nepatrný dotek jsou pro ni nejlepším důkazem vzájemné lásky. Avšak realita je jiná. A rozzářená Anna, posedlá vysněným vztahem s mužem, který o ni jinak nemá sebemenší zájem, se s tím nedokáže a nechce smířit. Její vyzývavost se stupňuje a obsesivní chování záhy překračuje míru únosnosti. A nakonec tam, kde byla původně jen laskavá a hřejivá naděje, přichází vztek. A po něm hluboká a temná nenávist ve francouzském dramatu Michaela Spinosy, oceněném v roce 2008 Zlatou hvězdou na filmovém festivalu v Paříži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

claudel 

všechny recenze uživatele

To bylo ale mistrovské dílo!!! Thriller na způsob Má mě rád, nemá mě rád, ale v mnohem umělečtější a drsnější podobě. Divím se, že se Isabelle Carré po natočení Anny M. nezcvokla, protože co předvedla, se jen tak nevidí. Mnohdy jsem zíral s otevřenou pusou. Její výkon, napínavý a strhující děj podtrhuje vynikající kamera a fantastická ústřední písnička. Francouzská kinematografie žije a nemá se za co stydět, bravo! ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Oficialny text distribútora je totálny blud a klamstvo. To znie akoby som videl úplne čosi iné. Veľmi priemerný chvíľami až príliš priehladný príbeh o mladej posadnutej žene ktorá je veľmi osamelá a snaží ujsť s bežneho sveta pomocou samovraždy. V nemocnici sa psychicky labilná Anna citovo naviaže na ošetrujúceho lekára a začne ho prenasledovať... Od tohto okamžiku sa film stáva priemerným psycho-thrillerom v ktorom sa všetko opakuje dookola a žiadna inovácia sa nekoná. Škoda lebo takáto téma sa dá naozaj spracovať oveľa hlbšie. Najhoršie však je že Anna M. sa ukrutne podobá na ďalší film s francúzska Má ma rád, nemá ma rád a pôsobí ako taká intelektuálnejšia sestra. ()

Reklama

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň je "Stay Golden" od skupiny Au revoir Simone. (claudel)
  • Zajímavá spojitost mezi filmy Má mě rád, nemá mě rád a Anna M. se nabízí v obsazení herečky Isabelle Carré - zatímco v prvním jmenovaném hrála manželku obtěžovaného lékaře, v druhém snímku se sama zhostila role šílené ženy, která pronásleduje ženatého ortopeda. (claudel)

Reklama

Reklama