Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $51,600,000Tržby Celosvetovo $51,640,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,953,223 //počet predaných kusov 366,114Tržby za predaj DVD v USA $114,119,458 //počet predaných kusov 5,858,442║ __Úžasná práca z animáciou a príbehom.__ /100%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bylo mi krásných sedm let, když jsem se do kina dostal na animovanou verzi příběhu spící krásky a moc dobře si pamatuji, jak jsem se do kouzelného světa na celou dobu potopil. A to až na dno. Byla to totiž jedna z těch důležitých návštěv kina, která mi promítačku pohyblivých obrázků navždy přimkla k srdci. A dodnes se vidím, jak sedím před plátnem, nedýchám při souboji prince s drakem a vedle sedící maminka mi říká "ty snad nakonec budeš na filmy". Trefila se. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mimo jiné v téhle pohádce není princ jen pasivní bod příběhu, ale pouští se do odvážného souboje se zlou sanicí, což se cení. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka o prokleté princezně, natočená podle zaběhlého schématu. Jako vždy perfektně zvládnutá romantická linie, povedené vtípky tří kouzelných babiček a rostomilá zvířátka (sova rulezz). Díval jsem se na to rád v kině když jsem byl malý a rád se na to občas podívám i teď. Nesmrtelná klasika. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace. Co je to ale platné, když stejně jako v případě "Popelky" jsou tu hlavní postavy úplně k ničemu. V Popelce zábavu obstarává Tom a Jerry, tady to celé probrebentí tři kmotřičky. Vážně nevím, k čemu Růženka, princ a všechno okolo, když si to stejně od začátku do konce dirigují sami. Uhladí-li se veškerý dramatický potenciál, je jakákoliv pohádka k ničemu, jedna scéna s drakem to nevytrhne. I známá pohádka potřebuje skutečné motivace, ne jen tupou předurčenost k dobrému konci. Ale stejně bych tyhle Disneyovské klasiky neváhal doporučit, minimálně má potom člověk možnost opravdu docenit Shreka jakožto jejich dokonalou parafrázi.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16. celovečerní Disney Ráda věřím, že v původním formátu to musí být pastva pro oči, ale jestliže i poměrně neinvenční Popelka II: Splněný sen, měla pro mě větší kouzlo... není to zkrátka ono. Přičítám to přílišnému důrazu na inspiraci 14. stoletím a trojici sudiček. Se Sněhurkou nezaměnitelné, ale s první Popelkou už hodně hapruje zejména podobnost monarchy a jeho kumpána. Navíc Popelku přijímám i v té zahraniční verzi, Růženku zásadně vnímám jako zcela jinak vyprávěný příběh. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princeznovské šaty mají být modré, samozřejmě, jaké jiné? Snad ne růžové?! Růžová je ohavná, modrá je dobrá. Nebuďme staromódní, máme už 14. století, princezna, ač tedy blondýnka, nemusí vypadat jako Barbie, ač tenhle film i zmíněná panenka mají stejný rok vzniku. Krom poznatku z odvětví oděvního se dozvíme něco i o vílím vaření. "Vejce, mouko, mléko, udělejte to tak, jak to stojí v knížce. Já na to dám svíčky." A princové jsou na draka. Taky k tomu, aby bylo s kým v lese tančit valčík. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Šípkové Růžence jsem byl coby dítě v kině a pamatoval si z ní hlavně Zlobu a její sídlo, draka, havrana proměněného v kamenný chrlič... Zkrátka samé ty půvabně temné záležitosti. Dnes jsem na film podíval po letech znovu (protože čistokrevná pohádka málokdy uškodí) a jsem nadšený. Všechno to, co se mi líbilo, se mi líbí dál, Zloba je dokonce jeden z nejlepších Disneyových záporáků, a k tomu jsem musel přičíst pro našince poněkud netradičně, ale nápaditě pojatý příběh o Růžence, v němž princ je téměř k ničemu a skoro všechno oddřou tři dobré víly (a vlastně proč také ne, když většinu z toho zpískaly, že), dechberoucí vizuální zpracování... Česká verze má kromě podařeného dabingu také výborné texty písní, o něž se postaral Eduard Krečmar. "Z krásných snů tvou příjemnou tvář už dávno znám..." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Se stejně divím, že jí ten princ před tím polibkem nezneuctí, aby věděl do čeho jde. Zvlášť když královský rody byly degenerovaný těma pletichama mezi sebou zároveň. Ale holt je to pohádka a ještě k tomu od Disneyho .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s dcerkou konečně viděl klasiku. Krása střídá nádheru, smích se mísí s napětím během až hororových scén, největší úspěch měla pochopitelně zvířátka. [Disney+] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zrovna Šípková Růženka se mi líbila z těch „opravdických“ pohádek (Sněhurka, Popelka) suveréně nejvíce. Dějem to není, je to zkrátka klasicky vyprávěná pohádka ala Disney a v tomto směru se nijak od svých kolegyň neliší. Čím vyniká je zpracovnání. Zde poprvé totiž měli kreslíři a animátoři k dispozici širokoúhlý formát a nutno říct, že ho využili na 100%. Zejména kompozice jednotlivých obrazů je zde ještě vytříbeněšjí kromě krásných pozadí se do obrazu vejde i více postav, tedy i více demonstrace umění animátorů. Obzvlášť povedená je postava zlé královny, nebo co je zač, a vůbec celý závěr, testuje samotné možnosti krelsného filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední celovečerní pohádka pod taktovkou W.Disneye. Jako předloha posloužila předloha Ch.Perraulta, ale jen první polovina pohádky - druhá část, kdy princ má tajně s Růženkou dvě děti a nakonec je všechny tři chce sníst princova matka (když ten odjede do války), protože je z rodu lidožroutova, byla Disneyem raději vypuštěna. I tak se děti v kině bály - scéna s drakem na velikém plátně budila nefalšovanou hrůzu. Tvůrci zde dotáhli technickou stránku k absolutní dokonalosti. Jednak použili nový systém Technirama, a pak v některých scénách využili až devět desek s foliemi ve speciální kameře, kterou vyvinuli pro potřeby Disneye již pro Sněhurku. Navíc i zde se uplatnila rotoskopie pro co nejdokonalejší pohyb. A ještě jeden prim z mnoha - kreslíři vytvořili detailně propracovaná pozadí, a tak se příběh sice odehrává ve 14.století, avšak obrazy dýchají bohatým barokem. Dlouho jsem litoval, že takto nenatočili i Růženku hranou. Asi jsem nebyl sám, proto vznikla v roce 2014 Zloba, která si vypůjčila zlou vílu i s těmi nejděsivějšími scénami. Viděno 4x. p.s. a šaty pro Růženku musí být samozřejmě růžové... ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Na Disneyho nezvyklá animace,která se mi po pravdě nelíbila.Stejně tak příběh a celkové zpracování mi moc neseděli.Vinu nedávám úctyhodnému stáří pohádky,ale sobě,asi jsem moc ''zhýčkaná'' novodobými i staršími kousky tohohle studia. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Sleeping Beauty" hned od úvodu svádí k pozornosti díky mírným diferencím v příběhu oproti u nás známé verzi "Šípkové Růženky". Odlišnosti jako např.že Růženka se původně jmenuje Jitřenka a své známé (zde krycí) jméno získá kvůli utajení před zlou čarodějnicí, která ji přiřkla osudnou sudbu... proto také žije až do 16-ti let skrytá v lese se třemi hodnými sudičkami (chudáci rodiče bez dcery)... no a jistě zaujme i způsob skrz který se Růženka setká tváří v tvář se svým osudem - nepíchne se o růži, ale o vřeteno kolovrátku :). Už tedy jen kvůli těmto drobným maličkostem k sobě Růženka poutá oči spokojeného diváka zvědavého i u zdánlivě notoricky známého příběhu jak se to bude odvíjet dál. Musím se také zmínit o "třech sudičkách", které zde mají z mého pohledu až nežádoucně velký prostor a stávají se zde vůdčími, nepostradalelnými hybateli a tvůrci děje, vedle nichž jsou "ústřední" Růženka a princ Filip (s vyjimkou jeho heroického výkonu v závěru - podporovaného neúnavnými sudičkami) jen pasivními účastníky děje. Moc pěkně je tu podána "temná strana"; zlá čarodějnice je záporákem par excellance a její doupě s tupými pohůnky hezky evokuje sídlo Západní čarodějky ze země OZ (jsou si také ostatně dost podobné :) Ve výsledku tu tedy máme příjemně vyprávěnou pohádku prodchnutou řadou tradičních prvků, jež dávají tak mile vzpomenout klasické pohádky (ťřeba) na dobrou noc. ()

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama