Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Recenze (539)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečným a americké produkci se s podivuhodnou bravurou podařilo znásilnit vesmírné i jiné sitcomy a vetknout do nich takovou dávku humoru, že jsem místy slzel smíchy :-). Nádherně okoukané zvyky posádky spolu s televizními kulisami dávají úspěšně zapomenout na velkorozpočtové nezábavné rádobytrháky a spolu s dokonalými hereckými výkony krystalizují v jeden pevný, nehorázně chytlavý a zábavný celek. Věřím, že pro velikou skupinu lidí bude Galaxy Quest za odpad!, ale v tom případě je mi upřímně líto jejich smyslu pro humor... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie na Star Trek (a nejen na něj). Moc příjemné herecké výkony a skvělé nápady. Ten, kdo zná Star Trek, se bude bavit fantasticky, ale ten, kdo ho nezná asi taky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - já chápu, že je to komedie, ale kdyby se ti mimozemšťani chovali takhle, nechal bych je vyhubit, protože někoho kdo by byl takhle blbej a tak příšerně mi lezl na nervy jsem už dlouho neviděl:))) Všechno mezi tím skoro nemá chybu, obzvlášť podle seriálu Galaxy Quest prostoduchá Sigourney Weaver (nechápu kde vzala ty vycpávky do podprsenky, ale obvod hrudníku mě na téhle skvělé herečce nikdy nezajímal;)) a totálně znechucený Alan Rickman (btw ta hláška je "Při kladivu Grabtharově!";)) A jakožto fanoušek Star Treku jsem místy opravdu dostával záchvaty smíchu, protože "questies" opravdu nemají do některých maniakálních trekkies daleko:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie/parodie, která potěší snad úplně každého. Skvělé narážky, perfektní herci a správné dávkování situací dělá z Galaxy quest vyjímečný počin (dodnes nechápu, že již nebylo natočeno pokračování)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nemusíte mít doma vlastnoručně postavený model lodi Enterprise, aby vám došlo, z čeho si tvůrci s takovou chutí a zápalem pro věc utahují. Masivní fanouškovské akce plné týpků v prapodivných kostýmech, dramatická hudba předcházející vyřčení věty typu „musíme aktivovat Omegu 13“, strohý design vesmírného korábu atd., atd. Galaxy Quest není pouze velice zdařilou parodií/poctou, má také docela obstojné triky a konzistentní příběh, v němž fungují i vážnější momenty. Z hereckého obsazení nejvíc potěšil Alan Rickman – teprve se znalostí tohoto filmu pochopíte, proč nemohl maniodepresivního robota Marvina ze Stopařova průvodce galaxií namluvit nikdo jiný. 80% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique, gudaulin ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nečekal, že se budu u Galaxy Questu bavit tak strašně moc, jak jsem se nakonec bavil. Star Trek téměř vůbec neznám, science fiction mám rád v jeho vážnější, chladnější podobě, ale tahle pocta brakovým sci-fi blbinám mě zkrátka dostala. Otrávený Rickman vyloženě okouzlující. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia epizóda Star Treku vôbec! ;-) Objektívne by som mal dať 4*, predsa len sa mi zdá, že ten geniálny nápad sa dal vyťažiť ešte trochu lepšie (celkom ma mrzí, že nevznikla dvojka, ktorá by sa ešte viac vyzabávala na ďalších žánrových pravidlách), ale... tak či onak je to ak nie najlepšia, tak určite jedna z najlepších sci-fi komédií vôbec (Muži v čiernom sa vôbec nechytajú). Navyše som človek, ktorý chodí na sci-fi cony, takže viem, že to fanovské nadšenie vôbec nie je prehnané a že herci zo starých scifíčok sa naozaj dokážu conmi živiť (zažil som chlapa, ktorý hral v Star Wars zabitého generála, bol na plátne asi 2 minúty, ale napísal úspešnú knihu "Moje účinkovanie v Star Wars", necháva sa pozývať do celého sveta, za fotku pýtal 300,-Sk, za podpísanú 500,-Sk, správal sa ako najväčšia hviezda a ľudia mu to naozaj žrali... skrátka, z toho šteku si urobil živobytie na zvyšok života... ;-))). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by Američani natočili nějakou zábavnou komedii na motivy jejich nekonečných seriálů. Ale stalo se ! A výsledek je více než příjemné překvapení. Tim Allen je coby seriálový kapitán výborný, Sigourney hraje tu svou poněkud prostou blondýnu taky skvěle, ale úplně úžasný je Alan Rickman a hlavně jeho nenáviděná hláška "Při Grabtharovu kladivu" (to jsem opsal od EdaS :) ). Úplně nejvíc mě ale dorazil Enrico Colantoni v roli Mathesara, vůdce těch milých bezbranných a naivních mimozemšťanů. Byl úplně dokonale kouzelný. Navíc se tentokrát povedl i dabing (nejen mimozemšťanů). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na moment, kdy jsem si Galaxy Quest v naší půjčovně vypůjčil na VHSce. Tenkrát jsem nevěděl nic, snad jenom to, že Tim Allen je Kutil Tim. Nečekal jsem ale tak úžasnou a chytrou parodii, kterou jsem následně dostal. A nejlepší na tom všem je, že jsem se jí smál tenkrát, když mi bylo dvanáct let a směju se jí i dnes, kdy mi je víc jak jednou tolik. Podle mě i tak se dá rozeznat dobrá komedie od té špatné. A Galaxy Quest je jedna z mála těch dobrých, které si umí udělat legraci ze sci-fi. Tady hlavně ze Star Treku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $71,583,916Tržby Celosvetovo $90,683,916║ Veľmi podarená parodia na staré sci-fi seriály, počnúc Star Trekom. /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrné a nijak moc vtipné, ikdyž méně nároční lidé se pobaví. Herectví průměrné(co jiného od těchto herců se dá čekat). Jednou se kouknout a zahodit. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Všichni hrají své role s chutí (hlavně výborní Tim Allen a Alan Rickman). I scénář je napsán vtipně a s láskou k parodovaným Star trekům. Navíc nedochází k tomu, co u mnoha jiných parodií, které jsou vždy technicky pozadu za tím, co parodují - zde i technická stránka je na vysoké úrovni a mnoho vážných sci-fi filmů i překonává. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totálně skvělá poloparodie Star Treku, která obstojí jako geniální film i pro normální smrtelníky. Star Treku jsem viděl naprosté minimum, ale stačilo abych pochopil kam ten humor míří a tento film jsem si užil královsky. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné, ale určitě se z toho dalo vytěžit více, čekal jsem, že si tvůrci budou z papundeklových sci-fi seriálů dělat větší prdel ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. The Classic TV Theme [0:59] ,2. Prologue [1:34] ,3. Pathetic Nesmith [0:59] ,4. Revealing the Universe [1:03] ,5. Meet the Thermians [1:11] ,6. The Nesa Protector [0:45] ,7. Crew Quarters and The Bridge [1:32] ,8. The Launch [2:08] ,9. Serris Tortures Captain [1:17] ,10. Red Thingie, Green Thingie [3:33] ,11. Shuttle to Planet [1:45] ,12. Trek Across the Planet [2:55] ,13. Rolling Sphere [2:35] ,14. Pig Lizard [1:44] ,15. Rock Monster [1:56] ,16. 'Digitize Me, Fred!' [1:18] ,17. 'I'm So Sorry' [1:44] ,18. Fight Episode #17 [1:16] ,19. Hallway Sneak [1:02] ,20. Alex Finds Quelick [1:22] ,21. Omega 13/Herois Guy [3:13] ,22. Big Kiss/Happy Rock Monster [1:19] ,23. Quelick's Death [2:09] ,24. The Battle [3:08] ,25. Mathazar Takes Command [0:58] ,26. Serris Kills Everybody [1:30] ,27. 'Goodbye, My Friends' [0:52] ,28. Crash Landing [0:40] ,29. Goodbye, Serris [2:05] ,30. The New Galaxy Quest [1:00], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podarená sci-fi záležitosť, ktorá postupne (čím mi pripomenula SHANGHAI KID) naberá na vážnosti a nakoniec sa stáva serióznym sci-fi, aké predchádzajúcu hodinku šikovne ale s láskou parodovala. Okrem skvelých trikov a vypečených vtipov (bomba sa zastaví nie preto, že ju hrdinovia včas zničia, ale proste preto, že v sci-fi filmoch sa vždy zastaví sekundu pred explóziou) sa tu stretli výborni herci; váham, či uprednostním Sigourney Weaverovú v anti-ripleyovskej úlohe, alebo radšej vyberiem charizmatického kapitána Tima Allena... ale zrejme by som sa priklonil na stranu spockovského Alana Rickmana. Kino Považan 2000 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Název subžánru space opera použil spisovatel Wilson Tucker, když chtěl odlišit sci-i příběhy na ty romanticky dobrodružné vůči protipólu, který klade důraz na vědeckost. Čímž paradoxně vnášel element elitářství do žánru, který kulturními estéty byl beztak celý považovaný za něco plebejského. Během nadcházejících let, částečně díky hlasitosti a zápalu početných fanouškovských komunit dvou předních franšíz této kategorie, Star Trek a Star Wars, se z termínu vytratil pejorativní nádech. Stranou obou jmenovaných kolosů existuje napříč historií audiovize celá řada populárních i zapomenutých titulů, které ve vesmírných kulisách rozehrávají ekvivalenty rytířských příběhů, šestákových westernů i heroických eposů. Nutno ovšem dodat, že mnohdy se navíc jedná o variace také právě na ony dva stěžejní tituly, které coby nezdolné monolity přímo vybízejí ke kopírování, podvracení i adorování. Kultovní Galaxy Quest dokázal jako jeden z mála epigonů díky důmyslnému příběhu překonat stín svého vzoru. Ansámbl vyžilých herců, kteří obrážejí srazy scifistů a žijí ze slávy titulní televizní space opery, kontaktují s prosbou o pomoc mimozemšťané, považující seriál za dokumentární záznam hrdinských činů. Absurdní premisa by mohla svádět k přímočaré parodii, ale byť si tvůrci campově utahují z kultu Star Treku, jeho schematičnosti a naivity i charakterů či kariér jeho představitelů, současně neskrývají upřímný obdiv a nadšení pro odvážná dobrodružství v dálavách, kam se dosud člověk nevydal. Právě díky zastřešující nadsázce a sebereflexi Galaxy Quest ve výsledku představuje dokonalou space operu, která navíc řadu z klíčových motivů žánru – od ideálu setkání lidí s cizí civilizací přes spektákl kosmické nezměrnosti po myšlenku vzájemnosti a síly týmu složeného z různorodých bytostí vůči silnějšímu protivníkovi – naplňuje působivěji a uhrančivěji než mnohé vážně se beroucí příspěvky. [psáno pro LFŠ 2017] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vyborna, ani ne tak parodie jako pocta Star Treku. Ze zacatku kdyz jsou jeste na zemi tak to je proste komedie, Allen s kocovinou je vybornej a hlavne Alan Rickman coby doktor Lazarus, kteryho uz nebavi rikat hlasky ze serialu je dokonalej. Ostatni herci jsou ale taky slusny. Potesila me ucast Tonyho Shalbouba a i Sam Rockwell je jako srab vybornej. Jen by me zajimalo jak moc prifoukli Sigourney Weaver kozy. Kdyz se dostanou konecne do vesmiru tak mi triky prisly na opravdu vyborne urovni a napinavy to bylo vic nez vetsina dilu Star Treku. Dokonce bych rek, ze i dabing se poved. Hlavne pritepleny hlasky mimozemstanu, kteri jsou se svoji naivitou fakt super, ale misty uz lezou trochu na nervy. Navic tu je vybornej zaporak, kterej sice vypada trosku jak zelvy ninja, ale presto je dost cool. Skutecne vyborna a svizna sci-fi komedie. ()

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama