Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Galaxy Guest je síce paródia, ale na mňa pôsobí ako úplne nezávislý film. Ak by mi vopred nebolo povedané, že toto je paródia na kultový seriál Star-Trek, tak by som bol presvedčený, že tvorcovia natočili úplne nezávislý film, v ktorom je všetko - humor, akcia a možno aj trocha napätia. Akonáhle pominie pomalší začiatok, tak sa tu začne striedať jedna vtipná scéna za druhou, či už vo forme dialógov alebo situačného humoru. Pôvodný Star-Trek ma nikdy úplne nebavil, no pre tento film to ani v najmenšom neplatí. Rozhodne som sa ani chvíľu nenudil a aj výborné herecké obsadenie ma veľmi potešilo. Samozrejme, že som si z tejto komédie vzal aj ako-také ponaučenie, a to, že všetky naše obľúbené seriály môžu byť skutočné! (Až ma z toho striaslo.) Ale nie, robím si srandu, no tak, či tak bol Galaxy Guest veľmi podarený sci-fi snímok, minimálne za 8/10. "Never give up, never surrender!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Protector byl akcelerován černou dírou a vstoupil do atmosféry markem 15, který, jak víte, je dost nestabilní, takže budeme Lareda navádět manuálně přes vox a ohňostroj použijeme k vizuální konfirmaci." Taky bych chtěl někdy vysvětlovat svým rodičům, že se herci ze seriálu Galaxy Quest vracejí z vesmírný mise, při který pomohli Thermianům z mlhoviny Klatu v boji s mimozemským padouchem Serisem. Že je to blbost? Jasně, že je a ohromná. Jenže mě to při Grabtharovu kladivu hrozně baví, zejména, když opilej komandér Taggard poprvé vyjednává se Serisem, když bojuje s Goriniakem, když Protector poprvé odlétá ze základny a hlavně ve chvíli, kdy fanoušci ze Země provázejí posádku nástrahami lodi. Jsem zkrátka velkým fanouškem seriálu a to, že dosud nebyl natočen, považuju za intergalaktickou chybu. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by Američani natočili nějakou zábavnou komedii na motivy jejich nekonečných seriálů. Ale stalo se ! A výsledek je více než příjemné překvapení. Tim Allen je coby seriálový kapitán výborný, Sigourney hraje tu svou poněkud prostou blondýnu taky skvěle, ale úplně úžasný je Alan Rickman a hlavně jeho nenáviděná hláška "Při Grabtharovu kladivu" (to jsem opsal od EdaS :) ). Úplně nejvíc mě ale dorazil Enrico Colantoni v roli Mathesara, vůdce těch milých bezbranných a naivních mimozemšťanů. Byl úplně dokonale kouzelný. Navíc se tentokrát povedl i dabing (nejen mimozemšťanů). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nikdy neustup, nikdy se nevzdej!" Jistá teorie říká, že v Hollywoodu může uspět jedině ten scénář, jehož děj a myšlenka se dá shrnout do tří vět. Kdybych se o to pokusil u Galaxy Questu, vždycky by mi chyběl celý odstavec. Když jsem byl na GQ před lety v kině, bral jsem ho jen jako dobrou rodinnou komedii s příjemným obsazením a sprškou triků, ale s každým dalším viděním v něm nacházím něco nového. To se mi stává jen u těch nejlepších filmů. Hezké je, že Galaxy Quest není jen pijavicí na úspěchu Star Treku. S přehledem uspěje i sám o sobě, dokonce Star Treku (a hlavně jeho oddaným fandům) vzdává hold. Daleko víc než k filmům Mela Brookse nebo Leslieho Nielsena se dá přirovnat k českým parodiím, hlavně k těm, které psal Jiří Brdečka. Z parodie se stává pocta, z posměšku poklona. Slouží k tomu i formální prostředky - zprvu televizní formát obrazu se postupně roztéká do stran, naivní znělka seriálu nabývá na objemu a končí jako velkolepý orchestrální opus. Jedinou vadou jsou podle mě přeslazené kreace Thermianů, ale to je asi věc osobního vkusu. Při Grabtharovu kladivu, při synech Worwaina, tohle je pecka! 90% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je jedním z nejlepších příkladů, jak natočit parodii tak, abys si ji užili jak ti nejvíc hardcore fanoušci, tak lidi, kteří moc neví o filmech/seriálech, které jsou parodované. Zatímco Spaceballs (parodie na Star Wars filmy a dalo by se říct "předchůdce" tohoto filmu) je vtipnou záležitostí, která ale bohužel má slabší chvilky, které speciálně dneska bijí do očí (některé vtípky zestárly více, než by bylo potřeba), tento film nic takového nemá, protože není "doslovnou" parodií, jako právě Spaceballs. Galaxy Quest totiž mimo parodování (převážně) Star Trek seriálů/filmů vypráví ucelený příběh o partičce herců, kteří se (jak jinak) naprostým nedorozuměním dostanou do vesmírného konfliktu. A film čerpá humor z tohohle faktu, spíše než z kopírování celých scén. A právě proto, i po více než 16 letech od vydání, jsem se u něj opravdu pobavil a hlavně jsem byl hodně překvapen, jak dobře je udělán. Rozhodně si jej pustím znovu. 100 %. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Původní název filmu zněl „Captain Starshine“ a režírovat ho měl Harold Ramis. Ten ale z projektu vycouval, když studio trvalo na tom, že hlavní roli obsadí Tim Allen. „Harold ten film nechtěl dělat s Timem. Alespoň to je verze, kterou jsem slyšel,“ řekl Dean Parisot. (DavePave)
  • Snímek byl nominován na celkem 14 (většinou méně významných či ryze žánrových) filmových ocenění, rovnou polovinu z těchto nominací přetavil v jejich zisk. Patrně nejzajímavější z nich je Saturn Award, ocenění americké filmové akademie sci-fi, hororu a fantasy filmů, kde si připsal Tim Allen ocenění v kategorii Herec v hlavní roli. (curfew77)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama