Kinoverze stejnojmenného nebrodwayského divadelního kousku Paula Rudnicka, jenž měl premiéru v lednu 1993 a byl hrán přibližně jeden rok. Christopher Ashley nám tu vykresluje homosexuální New York barvitě, vesele a bez zbytečné melancholie. Spousta známějších tváří (Sigourney Weaver,Olympia Dukakis, Patrick Stewart) pak této tragikomedii o AIDS a homosexualitě dodává ještě pestřejších barev.(30.6.2005)
Jeffrey je zábavná blbůstka. V některých místech jsem se smál nahlas (Patrick Stewart je naprosto skvělý), ve chvílích před koncem jsem se už začínal nudit (Gay-paráda). Bylo by škoda film přeceňovat pro solidaritu s gay komunitou, na druhou stranu mu nelze upřít jisté charisma a bylo by škoda ho i podcenit. Ty tři hvězdičky jsou tak akorát. Filmu slušé nejvíce to, že si dělá srandu i sám ze sebe (první polibek a kino). JInak to boření čtvrté stěny mi časo připomělo Allena.
Poznámka mimo: Je sranda, jak málo má film hodnocení (38). Poprvé v životě jsem viděl, že můj verdikt mění celková procenta.(12.8.2010)