Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je můj šálek čaje! Temný, lehce prokrvený, parádně naservírovaný horrůrek, na kterém vlastně ve výsledku není nic strašidelného, přesně tak to mám rád. Byl bych možná ještě spokojenější, kdyby tvůrci do filmu vrazili ještě více mystiky, třeba nějakého zlověstného vlka, kolem kterého by se místy rapidně odrazili, nebo dokonce vlkodlaka, či jiné tajuplné zvíře. Možná se ale více méně, dle svých norem chtěli držet přízemní reality a nijak neodbočovat z hlavní dějové linky. Sam Neil hodně potěší, společně s ESAŘKOU Sigourney Weaver tvoří perfektně vyladěnou dvojici. !!!VELKÉ PŘEKVAPENÍ!!! - 7/10 - ()

Reklama

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Místy strašidelné, ale zdlouhavé a odosobněné. Výplňové scény jsou opravdu jen výplňové, místo toho, aby byly využity nějak smysluplně, jakoby rejža nechtěl odpoutávat pozornost od hlavní dějové linky. Ale působí to tak dost hluše. Přitom výběr Sigourney Weaver byl excelentní, všechno ostatní bohužel dost pokulhává. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To byl vážně hrůzný příběh...Stará Replay-ová jako zlá macecha by se měla vrátit k vraždění šmejdů z vesmíru a nevinné dívky, co vypadají lépe, nechat být. Slovo horor zde je bráno ne jako, že se budete bát, ale že tento film je fakt děsná blbina, kterou by nezachránilo ani kdyby trpaslíčci vzali motyčky a zlé maceše je narvali do...chřtánu...Než na to koukat znova, tak radši kousnu do toho jablka a čekám až mě pomocká princezna. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)

Reklama

Reklama