Reklama

Reklama

Santova dcera 2: Nejisté Vánoce

(TV film)
  • USA Santa Baby 2 (více)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní manažerka Mary Class vede v New Yorku firmu, která má za sebou mimořádně úspěšný rok a možná ještě lepší vyhlídky do roku budoucího. Jejím otcem je však samotný Santa Claus a přestože výroba hraček na severním pólu jede na plné obrátky, vánoce jsou letos ohroženy. Santa se totiž ocitá uprostřed těžké životní krize a unaven svými povinnostmi, každoročním shonem i hektickou pracovní dobou, rozhodne se alespoň pro letošní rok vypnout, udělat si dovolenou a předat otěže rodinného podniku Mary. Ta sice má plno vlastní práce a nehodlá skončit na Severním pólu v čele rodinného podniku, jak se však situace zhoršuje, usoudí, že pro jednu zimu by mohla otci pomoci, a tak se i se svým snoubencem Lukem Jessupem vydá na severní pól, aby dohlédla na to, že vánoce i bez Santy dopadnout k plné spokojenosti milionů dětí. Situaci však nečekaně komplikuje energická kariéristka Teri McMillan, nová Santova ambiciózní manažerka, která zvládá všechny úkoly rychle, snadno a zdá se i bez námahy, současně však v dílnách rafinovaně rozsévá neshody, sabotuje průběh předvánočních příprav a současně vytváří dojem, že je nepostradatelná a nenahraditelná. Teri má totiž vlastní plány a hodlá do svých rukou zcela převzít nejen Santovy podniky, ale také Vánoce. Pokud chce Mary jedno i druhé zachránit, musí něco podniknout. Něco velkého a hned. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jenny McCarthy se po třech letech vrací v roli Mary, dcery Santa Clause. Ovšem ač mezi oběma díly uplynuly tři roky, tak děj tohoto pokračování se odehrává jeden rok poté, co byla Mary nucena převzít v prvním díle úlohu svého otce, který tehdy odpočíval po prodělaném infarktu. V tomto filmu Mary úspěšně pokračuje ve svém podnikání v New Yorku a poté, co se v prvním díle zbavila svého ziskuchtivého snoubence, který chtěl domovinu jejího otce přetavit v rekreační středisko pro turisty, nyní žije ve spokojeném vztahu s Lukem, s nímž se na konci prvního dílu dala dohromady a který je její láskou z dětství. Idylce tedy nic nebrání, avšak Mary zjišťuje, že její otec se nevěnuje svým povinnostem a ona tak bude muset po roce znovu převzít na svá bedra starost o přípravu Vánoc. Kvalitativně bych řekl, že toto pokračování je srovnatelné s prvním dílem a nikterak se od něj neliší. Co se týče děje, tak samozřejmě úplná špička to mezi vánočními filmy není, jsou lepší filmy o Santovi, ale určité kouzlo tento příběh pro má, celý film působí úžasně pohodově a domácky, a navíc celým filmem se prolíná suprová vánoční atmosféra. Po herecké stránce je patrné, že oproti prvnímu filmu je zde několik hereckých změn. Maryina snoubence Luka hraje jiný herec, stejně tak je změna i u hereckého představitele Santa Clause, nicméně tyto změny ani příliš nevadí. Avšak co vůbec nechápu je fakt, že tento film byl u nás v Česku uveden, aniž by jakákoliv z českých televizí odvysílala první díl, který dosud měli možnost vidět pouze diváci na Slovensku, kde film vysílala stanice STV1. Pro mě je to docela nepochopitelné, proč TV Nova zakoupila pouze druhý díl a na první díl se vykašlala. Nevím totiž, nakolik byl tento film srozumitelný pro diváky, kteří první film neviděli. Každopádně já vnímám oba dva filmy jako stejně kvalitní a uděluji i stejné hodnocení v podobě tří hvězd. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tady to bylo snad ještě horší než jednička ,samozřejmě sem nečekal nic extra ale tohle už byl trochu úlet . ()

Reklama

Luisis 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, dokážu zvládnout jedině na vánoce.To jsem občas nostalgicky na měkko a dokážu lecos odpustit - 20% ()

R´Hell odpad!

všechny recenze uživatele

To byl tak ... tak... zbytečný film. Obrovská snaha o vánoční atmosféru (tedy alespoň předpokládám podle počtu elfů, hraček, cukrovinek a světýlek), která se naprosto minula účinkem. Dohromady se superhloupým scénářem a mizernými hereckými výkony jde nejspíše o velký vánoční omyl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zigoš Santa, no hrozně nudné vánoce teda. Neviděl jsem sice jedničku protože jsem se sekl ale tohle už bolestivý dárek. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama