Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Dal jsem seriálu takové hodnocení, jaké jsem mu udělil, ale musím upozornit na pár mých osobních postřehů. Za prvé se jedná pro mě o zcela novou podobu pohádky, kterou jsem nikdy neviděl. Za druhé je tu neuvěřitelné množství charakterů (osob), které jsou nějaký způsobem propojeny a je radost se na něco tak propracovaného dívat. Dá se tak říci, že celý Naruto svět je propracovaný do detailu. Za třetí je to seriál o vztazích, které se neustále v seriálu vytvářejí a to z něj dělá něco výjimečného. Ovšem to vše je proloženo někdy až nekonečnými a nudnými fillery, které prostě nekončí a je to utrpení se na ně dívat (ale neříkám že všechny, ale minimálně polovina by jich tam nemusela být). Hlavní story linie je sice tedy perfektní, epická, atd., ale ten skvělý pohled na Naruta mi kazí právě tyto nekonečné fillery, které jsou v podstatě o ničem. Jedná se tak o neuvěřitelné překvapení a zároveň zklamaní co mi Naruto dal. Ale jak jsem usoudil, dále v sledování tohoto seriálu pokračovat nebudu. ()

Asertio 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Naruto je velmi rozporuplný seriál. Na jednu stranu se nikomu vůbec nedivím, že ho po pár okamžicích odvrhne a zatratí, ale na druhou stranu je velká chyba nedat mu druhou šanci, kterou si určitě zaslouží. Po prvním dojmu je snadné zařadit Naruta do kategorie seriálů typu Pokemon a dát mu nálepku odpad!, ale pokud mu onu druhou šanci dáte, velmi příjemně vás překvapí. Naruto i přes občasné velmi trapné dětinské scénky rozhodně není seriálem pro děti. Jeho příběh je místy velmi temný a ponurý, celý svět je do detailů propracovaný a mnohé vedlejší dějové linie by byly dobré sami o sobě. A to je důvod, proč jsem ochoten leckteré chyby přehlédnout a sledovat několik desítek dílů tohoto animovaného seriálu. ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po 136 epizodách jsem se na to na po doporučení místních komentářu vybodl. Pokémoni se nekonají, humbuk (kultovnost) kolem toho chápu (propracovanost světa se dá srovnat s Harry Potterem). Nicméně zdlouhavost, nekonečnost a natahování děje, přemíru flashbacků a (ob)časnou nelogičnost tomu může odpustit jen zapálený fanoušek, což já nejsem. PS: Souboj Lee vs. Kimimaro (někdy kolem 123, 124. epizody) si užijete. - 70 % ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jen pár částí, ale nemyslím si, že by si zrovna v tu chvíli vybrali tvůrci slabší chvilku. Děj je dle mě mizerný a třeba ty různé proslovy o nadpřirozené síle strašně připomínají neméně špatné Strážce vesmíru. U kresby je vidět, že se asi pěkně utahovaly opasky, jinak si nemohu vysvětlit, že postava je jakoby zparalyzovaná a divně hýbe ústy. Neargumentoval bych slovy, že by se neměla hodnotit cenzurovaná verze z kabelových televizí - přece jen, kolik uživatelů tady hodnotilo originální japonskou verzi Pokémonů a kolik zase vidělo osekanou americkou mutaci vysílanou na Nově? Tak vidíte. Jinak - tento seriál za 0%. ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Neskutečně propracované charaktery a svět, solidní animace soubojů, někdy žertovné, někdy smrtelně vážné a neskutečně (a myslím tím opravdu neskutečně :D) dojemné. Je pravda, že některé fillery byly vyloženě za trest, ale zbytek je příliš dobrý, než aby to mohlo uškodit mému celkovému hodnocení. A že to žerou všichni a že je nuda to žrát taky, je epochálně debilní (a hlavně nepravdivý) žvást. (osobně znám jenom dva lidi, kteří si Naruta oblíbili) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Tato epizoda obsahuje spoustu Sasukeho vzpomínek. V jedné z nich, kdy Itachi použije na Sasukeho Tsukuyomi, můžeme poprvé v animat vidět nový design Itachiho Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Ichiraku Ramen, kam hlavní hrdina seriálu rád chodí na jídlo, je podle animované předlohy v japonském městě Fukuoka. (xcvbn)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama