Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Morzael 

všechny recenze uživatele

Naruto je anime směřované původně japonským dětem, aby je učil základní morální hodnoty, ale po čase se tento seriál stal velmi populární po celém světě a pro všechyn věkové kategorie. Já si po ukázkách na Jetixu řikal: ,,Bože co je zas tohle za hovadinu.'' Ale stačil mi jeden díl v originále, abych propadl závislosti na tomto seriálu. Naruto začíná jako téměř všemi nenáviděná postava, kvůli své neschopnosti, ale jak se příběh vyvíjí, tak i naše hlavní postava nám roste a dospívá, a vy se s ním sžíváte čím dál víc. I příběh se nám dramaticky vyvine, od nevinných úvodních dílů, až po epický boj u vodopádu. Naruto má dokonale vykreslené postavy a výbornou hudbou okořeněné vynikající souboje. Samozřejmě má i pár mínusů, jako spousta filerů těžící z rostoucí popularity seriálu, nebo trapné monology vedoucí se před každým soubojem, o tom jak to měl kdo těžké, když byl malý. A jak je vlastně každý podobný Narutovi... Ale vcelku je Naruto nejlepší anime co jsem viděl. Mrzí mě, že je tolika lidmi odsuzovaný, aniž by ty lidi věděli o co jde. ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci se vám můžu zaručit, že jsem neviděl lepší anime než je Naruto. No dobře nejsem nějaký extra nadšenec do japonských anime, ale tento mě pohltil hned při prvním dílu. Seriálu nechybí nic! Propracovaný příběh, hodně vtipných scén dokonalé openingy, endingy a celkoví soundtrack! Co nato říci Naruto mě jako seriál zaujal hlavně díky vtipným postavám typu: Maito Gai, Kakashi, Rock Lee a samozřejmě Naruta. V porovnání s Naruto Shippuuden mi přišel ten první Naruto jako o fous lepší. Shippuuden je až moc krvelačný, ale stejně mám rád oboje!!! 9/10 ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako že japonce moc nemusím, naruto mě dost překvapil. Spousta fórů a perfektně propracované postavy, kdy každá má nějaké slabiny nabo výhody. Ještě jsem to uplně nedokoukal kvůli počtu dílů, což tomu seriálu dost ubírá. Nebýt fillerů, bylo by to lepší. A co uplně nesnáším, jsou takový ty části, kdy už má někdo někoho oddělat, ale v tom mu začne vyprávět o tom, jak to bylo, když byl malej. To je opravdu směšný XP 3.9.08 Update. Dokoukaný to mám dávno, ale poslední tři řady jsou filleroidní, tak bacha na to. Já jsem je přeskočil. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Nakonec (asi po roce) se mi to pořádně rozleželo v hlavě a... není to zas tak dobrý seriál jak se zdá. Příběhová stránka by se dala shrnout tak do 50-70 dílů, to věčné protahování, opakování, vracení se zpátky a ty tuny nezáživných flashbacků... A už vůbec nemluvím o snad nejdelším bloku fillerů v historii anime... No, záporů je moc a moc... To co to vytahuje je především poměrně dobré vykreslení postav a hodně různorodé souboje. Pokud chcete něco svižnějšího, sáhněte po přímočařejším Bleachi. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Naruto, Bleach a další podobné shouneny jsou mezi anime jen na o hodně, HODNĚ malém stupínku výš než Pokemoni. Tedy pořád nesmírně hloupý a zbytečný škvár s nekonečným dějem, nesmyslnými schopnostmi postav, a lobotomickými dialogy a charaktery. A když přijde filler, je to rovnou vhodný podnět k sebevraždě. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Seriál má 220 epizod, ale posledních 70 je tzv. fillerových (události těchto epizod se nevyskytují v manze a nemají žádný vliv na hlavní dějovou linii). (Claude Speed)
  • Z jistého úhlu lze na Leeho účesu spatřit nápis Ninja. (Natami)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama