Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

John8 

všechny recenze uživatele

Když mi kamarád doporučoval tento seriál, říkal, že je to skvělý seriál plný fantastických soubojů a opravdu dobrých vtipů. Nejsem zrovna ve věku, ve kterém sledování animovaných seriálů není zrovna obvyklé. Ovšem shlednutí prvních 20 dílů jsem musel jen souhlasit. Kromě opravdu skvělých bitek a (čemuž jsem opravdu opravdu až do doby než jsem je viděl nevěřil) VTIPNÝCH vtipů, tento seriál nabízí i skvěle propracované charaktery postav a strhující příběh. Dále jsem ocenil absenci vyloženě pitomých postav (viz. Rakeťáci) i když to tak ze začátku vypadá, tak se v průběhu seriálu i z toho nejubožeji vyhlížejícího charakteru, vyklube propracovaný člen společenství, a nejednou s ním budete soucítit, nebo vám nad ním i ukápne slza. Není jediná postava, ať kladná či záporná, kterou by jste si neoblíbily. Źávěrem bych chtěl říct že český dabing velmi zhoršuje kvalitu seríálu minimálně o... no možná až na odpad, protože je opravdu úděsný. A chtěl bych tedy vzkázat všem "odpadářům" ať mu dají ještě jednu šanci. Je k dispozici a Japonsky dabovaná verze s českými titulky a zpět k hodnocení, právě tuto verzi já hodnotím plným počtem. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Naruto je anime směřované původně japonským dětem, aby je učil základní morální hodnoty, ale po čase se tento seriál stal velmi populární po celém světě a pro všechyn věkové kategorie. Já si po ukázkách na Jetixu řikal: ,,Bože co je zas tohle za hovadinu.'' Ale stačil mi jeden díl v originále, abych propadl závislosti na tomto seriálu. Naruto začíná jako téměř všemi nenáviděná postava, kvůli své neschopnosti, ale jak se příběh vyvíjí, tak i naše hlavní postava nám roste a dospívá, a vy se s ním sžíváte čím dál víc. I příběh se nám dramaticky vyvine, od nevinných úvodních dílů, až po epický boj u vodopádu. Naruto má dokonale vykreslené postavy a výbornou hudbou okořeněné vynikající souboje. Samozřejmě má i pár mínusů, jako spousta filerů těžící z rostoucí popularity seriálu, nebo trapné monology vedoucí se před každým soubojem, o tom jak to měl kdo těžké, když byl malý. A jak je vlastně každý podobný Narutovi... Ale vcelku je Naruto nejlepší anime co jsem viděl. Mrzí mě, že je tolika lidmi odsuzovaný, aniž by ty lidi věděli o co jde. ()

Reklama

LyBerion 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů se mi potvrzovalo že jsem Naruta odkládal právem, ovšem s postupem času kdy se hlavní hrdina zlepšuje mě začal dost bavit. Neobvyklé je, že na anime má dost negativních emocí, ale skrze ně jsou o to jasnější chvilky vtipné a radostné. Ten kdo tu mele cosik o špatné animaci a hodnotil odpadem přičemž viděl jen pár dílů by zasloužil Rasengan do hlavy :). ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kolem Naruta panovala na střední dokonalá hysterie, prakticky všichni moji spolužáci mužského pohlaví na něj koukali a mnozí z nich četli i původní mangu. Samozřejmě došlo k tomu, že jsem s potupou oslovil spolužáka, jestli mi ty díly nehodí na disk. První část Naruta (tedy ne Shippuden) přitom není nijak výjimečným anime. Rozhodně nenadchne dynamickými souboji, místo nich se hodně kecá a kolikrát mě i vyloženě nasralo, jak bitka probíhala. Ninjové maj dost energie na kecání nejen, když bojujou, ale i když běhaj po stromech v zřejmě nekonečnejch lesech, kde se odehrává velká většina střetů. Pokud se v seriálu zrovna nemluví, je velká pravděpodobnost, že tam máme nějakej flashback a to nejen z předchozích epizod, ale docela klidně i z dílu, na který právě koukáte. Stačí se podívat na arch napadení Listové/únos Sasukeho a máte to tam všechno pohromadě. Děsně to pak seriál natáhne - co by se dalo odvyprávět jedním vážně zábavným dílem je rozplizlý na pět epizod, kde se furt stojí a kecá. Fillerů je taky nesnesitelná kopa, ještě horší je na nich ale fakt, že nejmíň půlka jich je na samotnym konci seriálu, takže je to filler za fillerem, dokud nepřijde Shippuden. Zbytečná mánie okolo seriálu? Vlastně ani ne. Je pravda, že Japonci si s vyprávěním dávají na čas, zato ale servírují skvělé postavy s neotřelou mytologií a slibem něčeho většího. Naruto je tak naivně blbej, že neni šance si ho eventuálně nezamilovat. Samozřejmě je tu kopa vedlejších postav a jejich unikátních ninjutsu, že si snad každej musí najít svýho oblíbence (Hinata!, Shikamaru). Takže ze seriálového hlediska stojí Naruto skoro za starou bačkoru, ale člověk má stejně chuť se k němu i přes ty jeho nekvality vracet, dattebayo! ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Hiashi v epizodě neprosí rovnou o odpuštění jako v manze, ale nejdříve Nejimu podává svitek s Hizashiho rukopisem. (Kubaaa97)
  • Z jistého úhlu lze na Leeho účesu spatřit nápis Ninja. (Natami)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama