Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

pivo 

všechny recenze uživatele

Ako prvý som si dal originál, ale chystám sa aj na remake, takže som zvedavý, ako to zvládli. Britský office je fajn, rozhodne to nie komediálny seriál, pri ktorom by sa trhala bránica, skôr taká zmeska absurdít. Postava Davida Brenta je ale strašne odporná. Neskutočne sebecký, samoľúby človek, ktorý sa nedokáže brať s nadhľadom. Možno keby neustále nevysvetľoval svoje vtipy a dokázal si robiť srandu aj sám zo seba, tak by ho ľudia mali radi. Hoci na konci druhej série sa zdá, že by sa mohol zmeniť, vo vianočných špeciáloch je stále rovnaký, možno až na konci, keď nájde tú pravú. Mňa najviac oslovila postava Martina Freemana, jednak preto lebo je to sympaťák a aj preto, lebo práve s ním by som sa asi najviac kamošil. A jeho vzťahu s Dawn som vždy držal palce, jednoducho sa k sebe naprosto hodili a obaja to vedeli, čo vyvrcholilo jednak vo finále druhej série a hlavne v dojemnom konci špeciálov. Takže hoci sa u mňa seriál nezaradí po boku IT crowd alebo Otca Teda, bolo s ním celkom fajn. A ozaj, Keith rulez. :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

David Brent je tupé, kruté, sebestředné, neschopné hovado. A stejně jsem si ho zamiloval. Ono to asi ani jinak nejde. Spolu s Extras rozhodně jeden z nejlepších seriálových počinů, jaké jsem kdy viděl. Humor Richarda Žervé mi svým libováním si v totální trapnosti připomněl první Formanovy filmy. Dodatkový komentář: Po shlédnutí bonusového vánočního dvojdílu u mně tenhle seriál ještě o kousek stoupnul. Téměř úplně se tam změnila atmosféra a z šéfovského kreténa se David stane loserem bez šance na lepší život. Někdy jsem s Davidem Brentem neskutečně soucítil. Konec seriálu byl pro mně naprostým zadostiučiněním. "Neile, mohl bys jít stranou, vyfotíme se jen my, stará parta." ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto seriálu docela dlouho vyhýbal, ale asi nadešel správný čas se na něj podívat. Musím uznat, že je seriál ve své podstatě velmi originální a Ricky Gervais a Stephen Merchant stvořili něco, co se jen tak nevidí. Na druhou stranu mi více sedí jiný styl humoru a já jsem se vždy nebavil. David Brent je ale postavou, kterou nezapomenete. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pilotná epizóda ma dosť vydesila, nakoľko nepripravený človek pomýlený výrazom sitcom sa nedočká ani jednej jedinej sitkomovej ingrediencie. Navyše herci sú na prvý pohľad tak neskutočne nesympatickí (napr. onen "tchoř s kokotím ksichtem" - a ženské obzvlášť) a herecké výkony - podivné. Ibaže KANCL je čosi ako manifest každodennej rutiny prekladanej esenciou ľudských slabostí a trápností. Ak sa na túto vlnu nenaladíte máte smolu. Každopádne chápem prípadné negatívne reakcie, pretože málokto z nás vidí v zrkadle rád svoj pokrivený obraz. (21.6.2007) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý urobil z Rickyho Gervaisa megahviezdu. A celkom oprávnene. Súbor bizarných scénok v jednoduchých kancelárskych kulisách je super satirou, ktorá trefne odhaľuje zákulisie a miestami i absurditu úradníckej práce, kde sa každý tvári ako je zaneprázdnený a vo svojej funkcii dôležitý. Nie je to síce o hláške za hláškou ako napríklad v Dva a pol chlapa, ale spracovaný námet fakt stojí za to. Samozrejmosťou je typický suchý britský humor. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (44)

  • Seriál drží rekord v počtu prodaných DVD jako projekt bez hlavního děje. (don corleone)
  • K seriálu si vytvořili svůj remake kromě Američanů také obyvatelé Francie, Kanady, Německa, Izraele, Chile, Švédska, Jižní Afriky a Ruska. (Nin)
  • Pilotní epizoda seriálu stála 90.000 liber a měla kriticky nízkou sledovanost. Seriál neměl vůbec žádnou reklamu ani ohlášení a diváci si mysleli, že skutečně sledují nějaký dokument existující firmy. (don corleone)

Reklama

Reklama