Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Realitní makléř si užíval období krátkého úspěchu, nyní se však snaží dostat zpátky 'nahoru', a rozhodne se proto brát kokain…  Obchodník Lenny Brown (excelující James Woods) se spolu se svou manželkou (Sean Young) stěhuje do Kalifornie a věří, že zde zbohatne na daňově výhodných investicích. Jeho novým zaměstnavatelem je realitní magnát Max Herman (Steven Hill) a Lenny si velmi rychle zvyká na luxus, utrácení a život na vysoké noze. Když však federální vláda změní daňové zákony, zoufalý Lenny zjišťuje, že dluží 700 tisíc dolarů a nemá se na koho obrátit. Jeho kamarád Joel (John Kapelos) chce Lennyho „povzbudit“ a nabídne mu kokain. Po první zkušenosti následuje postupné zabředávání do drogové závislosti a šílenství. Lenny se sice snaží dostat svůj život pod kontrolu, jako bič však nad ním stále visí potřeba dalšího „povzbuzení“ a život mladého páru se postupně mění v zoufalou honbu za další dávkou. Snímek velice věrně a sugestivně zobrazuje hrozivý životní pád z vrcholu na úplné dno na pozadí americké konjunktury konce 80. let minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele

Človek zažíva vzostupy a pády, ale keď je to zároveň aj kretén, zažíva priam kreténsky strmé pády. A to aj bez koksu. Woods ukázal svoju typickú filmovú stránku, pretože on sa na role klasických kľadasov nikdy nehodil. Obchodný žralok, ktorý zožiera aj sám seba. Len mi nie je jasné, kedy stihol splatiť svoj 700 tisícdolarový dlh, keď viac nezarábal. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Každý príbeh z prostredia drogovej závislosti ma svoje opodstatnenie a význam. Nemenej platí o tomto príbehu s vynikajúcim James Woodsom, ako obchodníkom, ktorý prepadol v úlohe psychicky labilného obchodníka žiare boháčstva, kde sa nakoniec beznádejne prepadol na samotné dno. Príbeh režijne a dramaturgicky skvele zvládnutý ma čo divákovi ponúknuť. ()

Reklama

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Šňupání koksu jako cesta do pekel je v tomto snímku jenom doprovodným jevem. Ta skutečná dálnice do pekel se jmenuje prachy (spekulace, kšeft, byznys; nebo také: mamon, americký sen, kořistnictví..., prostě spousta názvů pro totéž). Pro mě bylo určitě zajímavější sledovat právě všechny ty správné "podnikatelské" metody, jak rychle a fikaně urvat co nejvyšší zisk. A to, že chlápek pod tlakem sáhl po "droze manažerů", už byla pouze třešnička na realistickém a v podstatě předvídatelném příběhu. A hned se mi vybavil jiný film s obdobnou situací: Nová éra (USA 1994). Poučná historie totožného krachu, tentokrát však bez kokainu a bez definitivního pádu na sociální dno, ale zato s pádem na dno sebeúcty. - Vlastně není třeba nikam padat, vždyť tam vede dálnice. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

James Woods tady předved dobrej výkon a ta proměna z obchodníka, kterýmu se všechno daří, na zkrachovalýho závsiláka na kokainu, byla v jeho podání opravdu uvěřitelná. Problém filmu je asi v tom, že jsem od toho tématu očekával pád hlavních postav na úplný dno. Tady zůstanou jejich osudy takový nejasný a otevřený. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všechny scény z Mexika byly natáčeny ve Venice v Kalifornii. Štáb si nemohl dovolit cestu do Mexika z důvodu nízkého rozpočtu. (Caelos)
  • Herec James Woods se po natočení snímku soudil se svou filmovou partnerkou Sean Young kvůli jejímu údajnému stalkingu. (andriy)
  • Sean Young, která byla v tomto filmu závislá na kokainu, se v reálném životě potýkala s jinou drogou - alkoholem. V roce 2008 nastoupila na protialkoholní léčbu. (andriy)

Reklama

Reklama