Povzbuzení

Boost, The

USA, 1988, 95 min

Harold Becker

Stanley Myers

Rozpočet $-miliónovTržby USA $784,990Tržby Celosvetovo $-(14.12.2008)

Tak tak, kokain je sračka. Neboli jak se říká, drahá náhražka peří pro lidi co neví co s prachama. Pár mrtvol by mohlo vyprávět. Woods skvělý, zbytek trochu taky, životní pád jako svině.(17.6.2011)

Působivé drama, které šlo u nás pod názvem Povzbuzení vypráví příběh o vzestupu a pádu úspěšného obchodníka, který propadl sexuálnímu chtíči a tvrdým drogám. Herecky tu naprosto exceluje James Woods.(26.2.2009)

• Pavlík

28. 02. 2011 (85.); né každý se stane žralokem(1.3.2011)

Další z filmů, který bych povinně promítal lidem koketujícím s myšlenkou zkusit tvrdé drogy. Je zde velmi dobře ztvárněn pád úspěšného člověka až na nejhlubší dno.(15.11.2010)

Šňupání koksu jako cesta do pekel je v tomto snímku jenom doprovodným jevem. Ta skutečná dálnice do pekel se jmenuje prachy (spekulace, kšeft, byznys; nebo také: mamon, americký sen, kořistnictví..., prostě spousta názvů pro totéž). Pro mě bylo určitě zajímavější sledovat právě všechny ty správné "podnikatelské" metody, jak rychle a fikaně urvat co nejvyšší zisk. A to, že chlápek pod tlakem sáhl po "droze manažerů", už byla pouze třešnička na realistickém a v podstatě předvídatelném příběhu. A hned se mi vybavil jiný film s obdobnou situací: Nová éra (USA 1994). Poučná historie totožného krachu, tentokrát však bez kokainu a bez definitivního pádu na sociální dno, ale zato s pádem na dno sebeúcty. - Vlastně není třeba nikam padat, vždyť tam vede dálnice.(3.7.2011)