Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur Putnam je spisovatel psychologicko-kriminálních románů, který začíná pociťovat únavu a vysychající literární inspiraci. Jeho poslední román má být jeho labutí písní. Ovšem jak už to u lidí, jimž je zjitřená fantazie takřka denním chlebem, bývá, často je těžké oddělit fikci od reality. To se stane i v naší hře. Arthurovy světy se propojí a už nejdou odpárat. Arthurova manželka Julie Arthura podvede se Simonem, který je Arthurovým synem z prvního manželství. A jako by toho nebylo dost, když hrozí, že budou odhaleni (naprosto nečekaně do děje zasahují netušené svědkyně), Julie se Simonem se rozhodnou Arthura dostat do vězení pro fingovanou vraždu. Je velké potěšení sledovat, jak Slade vrší zápletky, jak si pohrává se svými figurami a ještě se zjevným potěšením žongluje s chytrými a vtipnými dialogy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Vynikající detektivka. Vzhledem k tomu, že skoro vše je jen fantazie autora detektvek, divák neví, jaká bije. Tedy až do několika posledních záběrů. Chápu ovšem, že někomu, kdo na to naletěl a nechtěl přehodnocovat, se to nemuselo líbit. Ona totiž ta psychologická detektivka na frak nedostala. Jde jen o to, vybrat si jednu z dějových linií a tu si pořádně užít. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Spíše než film, mi tento "horor" připomínal divadelní inscenaci, ale herci hráli velmi kvalitně, i když nedokázali navodit potřebnou atmosféru, kterou se Juraj Herz snažil dohnat venkovním počasím. Vše se prakticky odehrává v přízemí domu hlavní postavy, spisovatele, který je později obviněn z vraždy své pravděpodobné milenky. Spíše než o horor jde o detektivku, která je velmi příjemná, ale atmosférou prostě nedosahuje nadprůměru. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bernard Slade (kanadský Neil Simon, jak tvrdí někteří) prostě nezklame a Juraj Herz udělá vzrušující filmařinu i z divadelní hry. Jenom je škoda, že ČT zpanikařila a tuto vrcholnou černou komedii inzerovala chybně jako horror. Nevěřte tomu - budete se dobře bavit. Veskrze zajímavé a účelné je obsazení: slovenští herci Horváth a Javorková občas sklouznou do své mateřštiny, což je vzhledem ke kanadským reáliím dost komické, ale ve všem ostatním jsou skvělí. Ostatní herci zase byli po dlouhé době obsazeni ne podle typu, ale hereckých schopností. Ze spiklenecké stylizace se bohužel trochu vymyká Saša Rašilov a tím tak trochu prozrazuje dokonalou pointu. Přesto úžasných 80 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tahle hra Bernarda Sladea se musela ČT velice líbit. Odehrává se totiž celá v jediné dekoraci a tudíž vyjde velice levně. A mně by se líbila taky nebýt toho zmateného a přeplácaného konce. Do té doby docela zajímavá psychologická detektivka dostala poněkud na frak. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na to co tocil pan Srdce pocas normalizacie je toto nadpriemerny film. Rezisersky talent herza sa hned pozna - skoda ze je to len Tv film, chcem jednoznacne aj DVD . 74 % ()

Reklama

Reklama