Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů, Veronika Žilková. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavá "trojvražda".. Tolik pachatelů a tak zdánlivě jednoduchý případ, který však v konci ukáže svou strašlivou pravdu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Otřesné. Všechno a všichni. Dobovou atmosféru markýruje snad jen Kodet, ale je na to, bohužel, úplně sám. Inu, z h*vna bič neupleteš. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku v pohode ešte socialistická kriminálka, kde som si ale najviac všimol, ako sa Žilková skutočne výrazne za mlada podobala na profesionálnu prostitútku Hanychovú-Prachařovú. Inak to nie je na viac ako jedno pozretie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh s poněkud překombinovanou a místy až lehce nelogickou zápletkou, nicméně nemůžu říct, že bych se u toho vyloženě nudil. Má to sice svou mouchy a v některých pasážích je to zbytečně natahováno, ale já si nemyslím, že by herci podali špatné výkony – Kodet ale jasně nejlepší. Celé to mělo průměrnou úroveň, ale souhlasím, že kdyby to bylo kratší, výsledek by byl zřejmě lepší. Každopádně koupat v obleku, bych se určitě nešel. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Divná zamlžená kamera, díky které máte pocit, že sledujete nějakou snovou záležitost a ne detektivku. A při záběrech na svítící lampu/lam(pičku) nevidíte do obličeje postav. Super. Souhlas s uživatelkou blackrain, myslel jsem si to stejné. A jak tu někdo píše, po 5 pivech se to dá. Ale jen jednou. Celé to vskutku zachraňuje Kodet. Jan bez svého podivuhodného přítele je nevýrazný, stejně jako 90% ansámblu. Jen jsem si znovu potvrdil, že ta doba byla stejně zvrácená, jako dnes. Jen II. asi více, elegantní. A ty ženské hadry z 20 let jsou prostě úlet. Aspoň že Fricek z Bavor, se povedl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že Veronika Žilková hraje milenku nebo partnerku Jiřího Kodeta. Jaké bylo moje překvapení, když se z ní vyklubala slečna dcerunka. Ta milenka by jí sedla mnohem lépe. Škoda, že to bylo nudné a přitom to byl zajímavý příběh, pravda, hodně jednoduchý. Taky jsem si myslela, že jde o seriál. Asi jsem byla nějaká zmatená. Po skončení jsem v programu hledala další díl a on tam nebyl. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník s vraždou. Příběh se odehrává v parních letních dnech na Brněnsku a ta horká atmosféra z obrazovky přímo sálá. Moc se mi líbilo zachycení dobové atmosféry třicátých let, snad jen na výjimku nemocnice, která mi do té doby jaksi nepasovala. Škoda nevyrovnaných hereckých výkonů, ve velké většině podprůměrných. Je poznat, že většina herců jsou spíše divadelníci a valná část jich pocházela z Husy na provázku. Jak nemusím Veroniku Žilkovou, tak musím uznat, že zde jí dobové kostýmky vyloženě sekly. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Dělal jsem si pozorně do deníčku čárky, kdykoli se v ději vyskytl osobně, anebo byl zmíněn Jára Cimrman. Ani jednou, přátelé. Takto nás bolševická cenzura okrádala o pravdu! Přitom to byl právě Mistr, kdo Kodeta naučil nosit správně beranici. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dost jsem si vytrpěl po rozhodnutí, že tento film dokoukám, byť mě nebavil. Upovídaná nuda. Pochválit lze pouze docela hezkou výpravu a charisma Jiřího Kodeta. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Otravne emancipovana a protekcni radobyredaktorka Zilkova "pomaha" sympatickemu inspektorovi Kodetovi s vysetrovanim zlocinu, pri nemz byli postreleni 3 mladi lide. Film je utahany a prilis televizni. Spis nuda nez zabava. Jedna projekce je schudna, Zachranuje to Kodet, Augusta nebo treba Herfortova... P.S.: problem je taky v tom, ze Valik (dulezita postava) hraje o rad hur nez vsichni ostatni, coz divaka rusi. 3- ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Tak nevím - podle titulků hrála Růženu herečka Lenka Loubalová, ale zde na fotografii je postava její přítelkyně (podle titulků Svatava Válová)... na ČSFD jsou u profilu Svatavy Válové fotografie jiné herečky (možná jsou dvě Svatavy Válové...) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Mlžný filtr má navodit atmosféru První republiky, a já naprosto chápu nostalgickou tesknotu uprostřed socialistické šedi. Okázale na odiv se staví přepych a noblesa bohaté vrstvy, do jejichž kategorie tak nějak nelogicky zapadá i hlavní hrdina. Představitelé mafie tu distinguovaně popíjejí čaj s panem inspektorem a člověku se najednou zasteskne po pánech inšpektórech rady Vacátka, po té nuzotě, která se přece dokázala radovat ze života. Tohle je kýč, normalizační nostalgii dnes rozfoukal vítr zazobaných vrstev, ve kterých je navzdory pozlátku noblesy pramálo. Nereálnost postupně probleskuje i z této rozostřené nadsázky, kde páni četníci působí jak ochranka policejního seladona, který se bůhvíproč koupe v šatech. Detektivka? Ani náhodou. Dobová črta? Taky vedle. Vyšetřovatel ala Nová vlna českého filmu? Ani to bohužel ne. Další Kodetův "český Maigret"? I tady jsme vedle. Zbývá sociální drama, které má však (krom bídného bytu v pavlačovém domě) až příliš růžové brýle. I ta rozostřená kamera leze nakonec pěkně na nervy. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Každý vidí zločin jinak. Kdo je oběť, kdo vrah a kdo třeba sebevrah? Tolik scénářů, až se mi málem zamotala hlava. V druhé polovině už jsem nevědela, jak to vlastně bylo nebo mělo být. Jiří Kodet trochu méně cholerický, ale nezapřel se. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Poněkud překombinovaná detektivka, hlavně jsem se časem začal ztrácet v těch neustálých retrospektivách a jejich chronologické posloupnosti. Jinak na brněnské studio ale ještě docela slušná záležitost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naivní a nic moc. Seč se pan Kodet snažil a dělal co mohl. V každém případě jsem nepochopil, jak zjistil, či dokázal paternitu. Ten konec byl celý divný. ()

Reklama

Reklama