Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé moravské městečko poblíž Brna dvacátých let minulého století. Na lesní mýtině objeví mentálně postižený Fricek tři mrtvé mladé lidi: devatenáctiletou dceru místního velkouzenáře Růženu, řeznického pomocníka Hrnčíře a bývalého studenta Roubala. Tak začíná detektivní příběh který scenárista Roman Ráž napsal podle skutečné události. Vyšetřování případu má na starosti inspektor Vrba. Tohoto postaršího šarmantního elegána se smyslem pro humor a jemnou ironii si s chutí a noblesou zahrál Jiří Kodet. Jeho mladinkou emancipovanou dceru Ilonu, píšící reportáže do moderních ženských časopisů, Veronika Žilková. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Nic proti Žilkový, ale tady to posrala. Příběh pěkně zamotaný a ač si nechci hrát na detektiva, tak jsem ten konec trošku tušil. Začíná mě bavit tenhle typ starých českých detektivek, po sexu s holkou která u Vás večer usne a Vám se nechce spát je to úplně top! Hodně hezky to tu vystihl uživatel v3s. Zajímalo by mě, jestli v3s vlastní, rád bych se v ní projel. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Slabé, hrozně natahované, nic se neděje, nic se vcelku nikam neposouvá. Mile dobové, Kodet se na prvorepublikového elegána velmi hodí, Žilková je ještě vcelku snesitelná, ale slouží k natahování děje, opakované předvádění mladé emancipované novinářky. Problém větší je je obsazení druhé vlny, protože brněnská parta prostě nestíhá, zejména obě mladé dívky jsou tragické a to nejen že jsou takové jejich role. Lenka Loubalová expresivní scény nezvládá vůbec, S Válová taky nic moc, no a paní Herfortová, jen prostě postava. T Valík normálně jen líbivý obličej, Dulava lepší, ale ač mladý už ve své obvyklé šarži. To opakované přehrávání celé vraždy je poprvé zajímavé, ale když se to opakuje zase a zase, nějak mne už nebavilo to sledovat. Kdyby se to sestříhalo na cca hodinu, bylo by to dynamičtější a lepší. Růžičkova režie je sice bezchybná, ale pan Smyczek ty dobovky dělal daleko lépe, s lehkým odstupem a láskou. ()

Reklama

Trucker 

všechny recenze uživatele

Kdyby to celé trvalo méně než 45 minut, tak by se na to možná dalo koukat. Jenomže při téhle stopáži se tam polovina záběrů opakuje téměř do zblbnutí a na konci mně osobně už bylo úplně jedno jak to celé bylo. Hlavně že to už skončilo. Postava dcery inspektora, která je emancipovanou novinářkou, je nesnesitelně otravná. ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá televizní detektivka z brněnské produkce. Celkově to působí neslaně, nemastně, takový příběh na jedno shlédnutí. V.Žilková hraje svůj klasicky otravně protivný styl emancipované dívky, která místo sympatií budí spíš chuť ukončit sledování filmu. Naopak J.Kodet drží svůj vysoký standard, role prvorepublikového vyšetřovatele mu do jeho elegantní polohy báječně sedí. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Mlžný filtr má navodit atmosféru První republiky, a já naprosto chápu nostalgickou tesknotu uprostřed socialistické šedi. Okázale na odiv se staví přepych a noblesa bohaté vrstvy, do jejichž kategorie tak nějak nelogicky zapadá i hlavní hrdina. Představitelé mafie tu distinguovaně popíjejí čaj s panem inspektorem a člověku se najednou zasteskne po pánech inšpektórech rady Vacátka, po té nuzotě, která se přece dokázala radovat ze života. Tohle je kýč, normalizační nostalgii dnes rozfoukal vítr zazobaných vrstev, ve kterých je navzdory pozlátku noblesy pramálo. Nereálnost postupně probleskuje i z této rozostřené nadsázky, kde páni četníci působí jak ochranka policejního seladona, který se bůhvíproč koupe v šatech. Detektivka? Ani náhodou. Dobová črta? Taky vedle. Vyšetřovatel ala Nová vlna českého filmu? Ani to bohužel ne. Další Kodetův "český Maigret"? I tady jsme vedle. Zbývá sociální drama, které má však (krom bídného bytu v pavlačovém domě) až příliš růžové brýle. I ta rozostřená kamera leze nakonec pěkně na nervy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natočeno v Kroměříži. (baxz)

Reklama

Reklama