Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (61)

regentor 

všechny recenze uživatele

Zoufale kolísavá úroveň celé série jenž je daná nejen tématem vysílaného dílu ale především zpracováním jednotlivých režisérů, rovněž tak kvalitou hereckého ansámblu.Pokud chtěli tvůrci napodobit Hitchcocka tak by měli po večerech dávat dobrý pozor aby je nechodil strašit...Peníze se však protočily, občas se na to někdo podíval, takže to účel z pohledu filmařů splnilo. A co na to divák? To není podstatné... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyklus osmi mysteriózních příběhů s hororovou atmosférou, které propojuje jen motiv pohřebního ústavu, který má pak svůj vlastní závěrečný díl . Kvalita je jako na houpačce, překvapivě nejslabší byl E04 od mistra českého hororu Herze, naopak některé by mohli být skoro i celovečerním filmem ( E05, E06, E07). Filmově už se na tom podepsal zub času a některé vyprávěné postupy mi evokovali ještě Bakaláře, ale jako celek je to mírně nadprůměrná záležitost české tv tvorby. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš veľké pochopenie pre podobnú formu spracovania, pričom pre mňa osobne je dosť podstatné, akým spôsobom je divákovi odprezentovaná myšlienka. Ja si teda neviem pomôcť, ale dosť mi trvalo, kým som si ako tak zvykol a úprimne, ani úplne nezvykol. Taktiež nerozumiem tomu, prečo je tento projekt zaradený do horor žánru, pričom obsah ako taký navádza k námetom kriminálnych prípadov, čo tiež nie tak celkom korešponduje s realitou. Ja teda neviem, čo sa komu na tomto pozdáva, no za mňa to pomerne dosť slušne zhodnotil užívateľ “igi B.” Suma sumárom: 3 poviedky z ôsmych solídne, ostatok čistý otras a strata drahocenného času. ()

pidla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí andělé nejsou seriál, ale série nebo chcete-li cyklus. Každý díl má jiný příběh i jiného režiséra, proto by se měly jednotlivé filmy hodnotit také každý zvlášť. (Podobně by tomu mělo být i v případě Soukromých pastí, tam nejsou jen různí režiséři, ale i různí scénáristi.) Některé díly jsou velmi dobré (Pokoj bez oken, Help for you), jiné slabší (Azyl, May day), je trochu nespravedlivé k jednotlivým tvůrcům to průměrovat. Ale i tak dávám 5 - celkově jde o podařený projekt, bohužel už téměř 10 let starý a od té doby Česká televize nic srovnatelného nevyprodukovala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (19)

  • Zámek, který se v epizodě objeví, je zámek Hrádek u Nechanic. (ArthasKarfa)
  • Okolo 25 minuty, čte ředitel Bárta (Ladislav Frej) knihu "Tajemný jazyk". Je to příručka s podtitulem "Názorný klíč k symbolům a jejich významům". Knihu napsal David Fontana. (Terva)
  • Místnost soudu, kde se odehrávají všechna líčení, je v budově Okresního soudu v Mladé Boleslavi. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama