Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (61)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl udělat průměrnou známku za všechny epizody a zahrát si na učitele na konci školního roku, musel bych dát 4*. Budu však hodný a s mírně přivřenýma očima přihodím i tu poslední hvězdičku. Tento cyklus je totiž zvláštní svým pojetím, v jeho epizodách projde řada výborných herců, kteří se ujímají nejrůznějších a zajímavých námětů, ale hlavně má atmosféru. Několik dílů je vskutku výborně vystavěno a zanechá určitou stopu v divákovi. Nejvíce se mi asi líbila epizoda Azyl, přestože nepřináší nic extra nového a dal jsem jí "jen" 4*. Na druhou příčku bych dal Pokoj bez oken, který si ode mne vysloužil plné hodnocení za excelentní atmosféru, prostředí, námět a herecké výkony ústřední dvojice. Třetí místo obsadí Trosečník díky Pavlu Řezníčkovi, který se dle mého názoru ujal své role opravdu velmi dobře..alespoň já mu ji věřil. Dále by se pak umístily epizody Help For You, May Day, Červená karta, Experiment a naposled Requiem. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dílů jsem viděl při jeho premiéře, ale už si je moc nevybavuju. Včera jsem ale shlédl v repríze jeden kousek nazvaný "Azyl" a musím říct, že jsem se bavil výborně. Skvěle vystavěný příběh dvou životních ztroskotanců, kterým jedno špatné rozhodnutí změnilo život. Takže těch pět hvězd je za toto dílko! ()

Reklama

pidla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí andělé nejsou seriál, ale série nebo chcete-li cyklus. Každý díl má jiný příběh i jiného režiséra, proto by se měly jednotlivé filmy hodnotit také každý zvlášť. (Podobně by tomu mělo být i v případě Soukromých pastí, tam nejsou jen různí režiséři, ale i různí scénáristi.) Některé díly jsou velmi dobré (Pokoj bez oken, Help for you), jiné slabší (Azyl, May day), je trochu nespravedlivé k jednotlivým tvůrcům to průměrovat. Ale i tak dávám 5 - celkově jde o podařený projekt, bohužel už téměř 10 let starý a od té doby Česká televize nic srovnatelného nevyprodukovala. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání se současnou produkcí jasný nadprůměr, i filmové řemeslo, herci. Kvalita jednotlivých dílů je skutečně velmi rozkolísaná, některé jsou nic moc, další mají vnitřní soudružnost a napětí, a některé jsou dokonce velmi napínavé. Velmi dobrá hudba, fórek s pohřební službou Stín, ale hlavně vynikající atmosféra u většiny dílů. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Zoufale kolísavá úroveň. Tak odlišná divácká hodnocení jednotlivých dílů ale přisuzuju i tomu, že se lidi často nechali oblbnout pozlátkem (pěknou kamerou) a nebrali moc v potaz originalitu a vnitřní logiku scénáře/dialogů. __________ Epizody: Červená karta**; Pokoj bez oken***; Help For You****; Requiem****; Azyl***; Trosečník**; Experiment*; May Day* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (19)

  • Okolo 25 minuty, čte ředitel Bárta (Ladislav Frej) knihu "Tajemný jazyk". Je to příručka s podtitulem "Názorný klíč k symbolům a jejich významům". Knihu napsal David Fontana. (Terva)
  • Lanová dráha, vyskytující se na konci dílu, se nachází v Rokytnici nad Jizerou a vede na Lysou horu. Byla postavena rakouskou firmou Doppelmayr v roce 1996. (JLanovkar)
  • Natáčelo se převážně na hradě Velhartice. (Terva)

Reklama

Reklama