Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (61)

pidla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí andělé nejsou seriál, ale série nebo chcete-li cyklus. Každý díl má jiný příběh i jiného režiséra, proto by se měly jednotlivé filmy hodnotit také každý zvlášť. (Podobně by tomu mělo být i v případě Soukromých pastí, tam nejsou jen různí režiséři, ale i různí scénáristi.) Některé díly jsou velmi dobré (Pokoj bez oken, Help for you), jiné slabší (Azyl, May day), je trochu nespravedlivé k jednotlivým tvůrcům to průměrovat. Ale i tak dávám 5 - celkově jde o podařený projekt, bohužel už téměř 10 let starý a od té doby Česká televize nic srovnatelného nevyprodukovala. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy i příběhy tohoto cyklu jsou smyšlené, jejich podoba se skutečností je zcela náhodná.1 - ČERVENÁ KARTA - **** - CITÁT - Budu vám vyprávět příběh z následkem smrti.......... 2 - POKOJ BEZ OKEN - ***** - CITÁT - Jsi báječná ženská, nejlepší, kterou jsem poznal........ 3 - TROSEČNÍK - *** - CITÁT - Táta chtěl, abych to dělal a tak to dělám......... 4 - EXPERIMENT - *** - CITÁT - Vy tu mého dědu držíte........... 5 - REQUIEM - **** - CITÁT - Obvykle jdu kam chci, jsem svobodný člověk........ 6 - AZYL - **** - CITÁT - Je to hodný člověk, má takové laskavé oči......... 7 - HELP FOR YOU - ***** - CITÁT - Mám AIDS. Stejně je to už všechno jedno......... 8 - MAY DAY - ***** - CITÁT - Pojmenoval jsem tu rakev May Day........ Cyklus neobyčejných příběhů Ivana Hejny. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl udělat průměrnou známku za všechny epizody a zahrát si na učitele na konci školního roku, musel bych dát 4*. Budu však hodný a s mírně přivřenýma očima přihodím i tu poslední hvězdičku. Tento cyklus je totiž zvláštní svým pojetím, v jeho epizodách projde řada výborných herců, kteří se ujímají nejrůznějších a zajímavých námětů, ale hlavně má atmosféru. Několik dílů je vskutku výborně vystavěno a zanechá určitou stopu v divákovi. Nejvíce se mi asi líbila epizoda Azyl, přestože nepřináší nic extra nového a dal jsem jí "jen" 4*. Na druhou příčku bych dal Pokoj bez oken, který si ode mne vysloužil plné hodnocení za excelentní atmosféru, prostředí, námět a herecké výkony ústřední dvojice. Třetí místo obsadí Trosečník díky Pavlu Řezníčkovi, který se dle mého názoru ujal své role opravdu velmi dobře..alespoň já mu ji věřil. Dále by se pak umístily epizody Help For You, May Day, Červená karta, Experiment a naposled Requiem. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Černí andělé" jsou nenápadní, přesto se jedná o jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. Stačilo, aby se dalo pár chytrých hlav dohromady (ano, Filip Renč samozřejmě nemůže chybět) a vnikla tahle horrorová nádhera... Viděla jsem všechny díly, mým nejoblíbenějším je však bezkonkurenční "Pokoj bez oken", který je skvělý nejen díky nejlepším hercům, perfektní psycho atmosféře a dobrému nápadu, ale především díky nečekanému a (mírněXD) klaustrofobickému konci... Notak, kde je nějaké pokračování?!?:-( ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Zoufale kolísavá úroveň celé série jenž je daná nejen tématem vysílaného dílu ale především zpracováním jednotlivých režisérů, rovněž tak kvalitou hereckého ansámblu.Pokud chtěli tvůrci napodobit Hitchcocka tak by měli po večerech dávat dobrý pozor aby je nechodil strašit...Peníze se však protočily, občas se na to někdo podíval, takže to účel z pohledu filmařů splnilo. A co na to divák? To není podstatné... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se v Krkonoších a v Praze, v lokalitách Florenc a Vinohrady. (Terva)
  • Natáčelo se převážně na hradě Velhartice. (Terva)
  • Natáčelo se převážně v Praze, v lokalitách Florenc, Staré Město, Vinohrady, Ruzyňě. Dále se natáčelo v Krkonoších, Kladně, Velharticích, Nechanicích a dalších místech České republiky. (Terva)

Reklama

Reklama