Reklama

Reklama

O zvířátkách pana Krbce

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1977, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Panu Krbcovi se splní dávný sen, stane se kastelánem na hradě Kulíkov. Přestěhuje se tam i se svým kocourem Kokešem a spolu vysvobodí další kamarádku sovu Kukulu. Ta ví, že na hradě straší. Objevuje se tam skučící duch hradního pána, vévody Ruprechta, který je nakonec dobrým kastelánovým pomocníkem. Na Kulíkově se pořádá karneval, hrad stihne potopa a ještě něco horšího, teta Klotylda s kozou Tyldou. A duch Ruprecht má zas o práci postaráno. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Šedivý a Šedivá sice nejsou Renčín, ale Havelka (ve Večerníčku spolu s Chvojkou) je stále týž scénárista oblíbeného seriálu Na Hradě Kulíkově, který vycházel ve Čtyřlístku v letech 1983-7 (Knihovnička 107-151). Poetika tohoto Večerníčku v sobě snoubí odlišný humor a perfektní přednes Josefa Abrháma spolu s dávnou touhou malého českého člověka po gotickém dobrodružství, v našem případě ovšem zasazeném do rozbujelé normalizace. Přesto, a nebo právě proto, je tato černohumorná klauniáda tak unikátní. ()

Glukoza 

všechny recenze uživatele

Srdeční večerníček, s krásnou atmosférou, i dnes se na něj moc ráda podívám, jelikož jsem průvodkyní na jednom moc pěkném hradě. Máme tu svá strašidla, zvířátka i bílou paní i nepříjemné turisty, občas si zpřelámeme kosti nebo nám někdo něco ukradne. A pan kastelán už je asi v takovém věku, jako by byl dnes pan Krbec. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí seladon se mi nastěhoval za hradby, přitáhl s sebou divou zvěř a vytvořil s ní rasistické uskupení KKK (Krbec, Kukula a Kokeš). Ze svých anarchistických zákopů za obrazem vám mohu přislíbit, že udělám vše pro to, abych kukluxklan opět vytěsnil do příkopu za obranný val. Váš Ruprecht Kulýk, hrad Kulíkov. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pan kastelán Krbec, kocour Kokeš ( malý večerníčkový český Garfield ) a strašidlo vévoda Huprecht v jednom z nejlepších večerníčků ever. Hezky animované ( v době absence Disneyovek skvělé ) a bravurně vyprávěné Abrhámem. Díky tomuto Večerníčku je ze mne lepší člověk. PS: jeden z nejakčnějších dílů byl s těma zlodějema E04 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ruprechta jsem se nebál, toho jsem měl naopak docela rád. Koneckonců, jako duch už má člověk právo na trochu té posmrtné mrzutosti... Co je ovšem divný a dodnes si to neumím vysvětlit, je pocit z toho kocoura Kokeše. Dost nepříjemnej pocit. Jako dítě jsem to samozřejmě neuměl přesně pojmenovat. Dnes se na to koukáme se synem a ten blbej pocit se vrátil. Stejně silnej jako za mlada, jen dnes už vím, jak to říct. Z toho kocoura mám prostě depku. Hroznou depku, kdykoli na obrazovce jen na chvilku otevře zobák. I když je to jen kocour. To mi teda, u všech duchů, řekněte – má to někdo z vás taky tak ? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama